CHP İzmir’de 70 dosya disiplin kurulunda!

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde başka parti ya da aday lehine çalışanların isimlerinin raporlanması talep etmiş, karar kapsamında CHP’li başkanlar ve başkan adayları ile üyelerin hazırladığı raporlar 29 Nisan’a kadar CHP Genel Merkezi’ne iletilmişti.

CHP’nin Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu birimi, raporları mercek altına alırken, ilk aşamada Genel Merkez’e ileten bin 819 rapordan delil içermeyenler elendi. Rapor sayısı 638’e kadar düşürüldü. Elemenin ardından dosyalar, 4 Temmuz’da gerçekleştirilen MYK’nin gündemine taşındı. MYK’da yapılan eleme ile dosya sayısı 394’e kadar indirildi. 

Ülke genelinde somut delillere dayanan 394 dosya, “ihraç ve geçici uzaklaştırma” talepleriyle il başkanlıklarına gönderildi. İl başkanlıkları da dosyaları il disiplin kurullarına iletmeye başladı.

394’TEN 70’İ İZMİR’DEN

394 dosyadan 70’inin İzmir’den olduğu öğrenildi. Genel Merkez, 70 dosyayı CHP İzmir İl Başkanlığı’na gönderdi. İl başkanlığı da dosyaları il disiplin kuruluna iletti.

İl disiplin kurulu 70 dosyayı Ağustos ayında 2 günde bir yapacağı toplantılarla gündeme alacak. 70 isme çağrı çıkmaya başladı. Disipline sevk edilenler önce savunmalarını yapacak. İl disiplin kurulunun 70 dosyayı 7’ye böldüğü ve 10’lu gruplar halinde dosyaları görüşeceği öğrenildi. Dosyaların tamamı yerel seçimlerde bağımsız ya da başka bir partinin adayına destek iddiasıyla hakkında disiplin işlemi başlatılan partililerden oluşuyor.

Dosyaların tamamının Selçuk, Dikili, Buca ve Narlıdere ilçelerinden olduğu öğrenildi. Bu 4 ilçede de CHP’den ayrılıp bağımsız ya da başka partiden aday olan isimler vardı. 

2 Yorum

Yorum Gönder