YAŞAM

Ankara'da balık dönerden sonra ahtapot döner dönemi başladı!

Ankara’da bir deniz mahsulleri restoranı sahibi olan iki kardeş, menülerine ahtapot dönerini ekleyerek gastronomi dünyasında dikkat çekti.

Abone Ol

Türk mutfağındaki lezzetleri deniz ürünleriyle harmanlayan Gezen kardeşler, levrek şiş, simit levrek ve orkinos dönerinin ardından ahtapot dönerini de müşterilerinin beğenisine sundu. Restoranlarında gerçekleştirdikleri bu yenilik, özellikle deniz ürünleri severlerden olumlu geri dönüşler alıyor.

Balık dönerden sonra ahtapot döner!

Ahtapotları kaynar suyun içinde beklettikten sonra döner tezgahında özel tereyağlı sos ile hazırlayan Gezen kardeşler, yaptıkları denemeden başarılı sonuç elde ettiklerini belirtiyor. “En son balık dönerimiz ile Türkiye'nin gündemine oturmuştuk. Bunun üzerine daha farklı ne yapabiliriz diye düşündük ve ortaya ahtapot döneri yapma fikri çıktı. Bunu da uygulayıp müşterilerimize servis ediyoruz,” diyor kardeşler.

"İnsanlar sosyal medyada paylaşmak için heyecanlanıyor"

Orkinostan balık döner yaptıklarını hatırlatan Mehmet Şef, bu yemeğin de oldukça sevildiğini ve müşterilerden olumlu dönüşler aldıklarını ifade ediyor. Müşterilerin bu tür yenilikleri ilk duyduklarında şaşırdığını aktaran Mehmet Şef, “Balık ve ahtapot döneri tezgahta gördüklerinde video çekip bunu sosyal medyada paylaşmak için heyecanlanıyorlar. Haliyle tatmak için de çok heyecanlanıyorlar; tattıktan sonra da çok şaşırıyorlar” şeklinde konuştu.