Bakan Uraloğlu’ndan ’31 Mart’ mesajı: İzmir’de 1 Nisan şakası yapacağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu  MÜSİAD tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilirlik odağında lojistik sektörü ve gelecek trendleri’ başlıklı etkinliğe katıldı.

Bakan Uraloğlu toplantıda 31 Mart yerel seçim süreciyle ilgili önemli mesajlar verdi.

MAAŞIMIZI ALABİLECEKMİYİZ DİYE DÜŞÜNÜRKEN…
90’lı yıllardan atıfta bulunarak sözlerine başlayan Uraloğlu, “Ulaştırma ve Altyapı bakanlığı neler yapar, ülkemizdeki dünyadaki konumumuz neler yaptık, neler yapacağız... Bu zirve tam anlatmanın yeridir. Biz insan yük ve veri taşıyoruz. Karayolu, demiryolu, havayolu, deniz yolu ve haberleşmede varız. 2028'e kadar 1 780 kilometre daha otoyol yapmayı planladık. 5G ve 6G'ye giden yolda hızla ilerleyeceğiz haberleşmede. Bunları yapabilmek için öncelikle gerekli mevzuatları düzenleyeceğiz.Biz 90'lı yıllarda ertesi gün maaşımız yatacak mı yatmayacak mı endişesi yaşarken Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2028'i, 2035’İ ve 2053'ü konuşuyoruz. Taşınan eşya ve insana rtırkça her sektörde artışı olacak. Biz demiryolu ve deniz yolunu ancak özellikle demir yolunu desteklememiz lazım. Her 15 saniyeden 1 uçak geçiyor ülkemizden 183 ülkemizle havayolu anlaşmamız var ve 130 ülkeye doğrudan uçuş yapıyoruz. Dünya haritasında en stratejik yer neresi derseniz Türkiye olduğunu görebilirim. Pekin'den çıkan yük Avrupa'ya 35 günde varabiliyor. Şimdi Ümit Burnu'nu dolaşıyor ve deniz yolu trafiği 45 güne çıkabiliyor. Bizim bu nedenle daha önceden planladığımız bir kalkınma koridoru var. Bugün bitmiş olsaydık Süveş Kanalı’ndaki sıkıntılar konuşulmuyor olurdu ve 21 günde ulaşımı sağlamış olurduk.Geleceği planlamak da tam olarak bu” dedi.

2027’NİN BAŞINDA TAMAMLAYACAĞIZ
Yapılacak projeler ile ilgili de bilgi veren Uraloğlu,“Ankara-İstanbul arasında, Aydın Denizli otolunu bu sene bitireceğiz ve devamında Antalya'ya bağlayacağız. Lojistik merkezinin limanların demiryolu bağlantısı... Karayolu Marmara Otoyol Ringi... Bir taraftan otoyolları ülkemizin doğusuna yaygınlaştıralım istiyoruz. İzmir Ankara YHT .... Polatlı'dan itibaren 508 kilometrelik bir hat... Bunu 2026 sonu 2027 başında inşallah bitirerek  hayata geçireceğiz. Bİtiş tarihi resmi olarak 2028 gözükse de hedefimiz 2027'nin başı. En kıymetlisi önemlisi İZBAN’dır. Belediyeler ile güçlü işbirliği yaptığımızda illerimize çok daha güzel işler yapacağız. Bu güçlü işbirliğini inşallah önümüzdeki 5 yılda da tesisi edeceğiz” şeklinde konuştu.

1 NİSAN ŞAKASI İLE GÖSTERMİŞ OLACAĞIZ
31 Mart ile ilgili de konuşan Uraloğlu, “Ben İzmir'de 2012-2018 yıllarında karayolu bölge müdürü olarak görev yaptım. 2015 yıldıran cesaretle istifa ederek Trabzon milletvekili adayı adayı oldum. 4 ay çalıştım. 2018 seçimleri oldu sonra. O dönem genel müdürlük nasip oldu. Baktım AK Parti beni milletvekili yapmayacak mecbur bakan oldum. İzmir’de birçok hizmet yaptık. İzmir'in bir çok hizmete ihtiyacı var. Biz tercihlerinden kaynaklı hiçbir ilimizi cezalandırmadık. Ankara, İstanbul, İzmir'de devletin devam ettirdiği yatırımı durdurduğunu gördünüz mü? Biz daha iyisini yapmak için mutlaka mahalli idareler ile özellikle büyükşehir ile işbirliği yapmamız lazım. Bu anlamda biz daha iyi hizmet etmeye talibiz. Projesini görev yaparken başlattığımız Yeni çevre yolunun projesini bitirdik. Bununla ilgili ÇED süreçleri ve imar planı bitti diyebilirim. Bu anlamda yatırım programı ile ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Karşıyaka ve Bayraklı tarafındaki günlük trafik 120 binleri geçti. Buca'ya giderken trafik aksıyor. Biz  yakın bir  süreçte mutlaka ona başlamalıyız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. YHT inşallah geliyor.  İzmir mutlaka daha iyisine layık.  Biz ceketimiz koysak kazanır diyenlere 1 Nisan’da bunu böyle olmadığını 1 Nisan şakası ile göstermiş olacağız” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ 

0 Yorum

Yorum Gönder