Doğal beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Aysun Bay, avokadonun sağlık üzerindeki etkilerini anlattı. "Bitkilerin Anası" olarak bilinen Bay, avokadonun kalp-damar sağlığını koruduğunu, yaşlanmayı geciktirdiğini, cilt sağlığını iyileştirdiğini ve vücuttaki inflamasyonu azalttığını vurguladı. İçeriğindeki yüksek potasyum, omega yağları ve antioksidanlar sayesinde kalp sağlığını destekleyen avokado, sindirimi kolaylaştırarak bağırsak sağlığını koruduğuna değindi. Ayrıca, sağlıklı yağları sayesinde kötü kolesterolü düşüren avokado, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
"Sağlık için doğaya dönün"
Prof. Dr. Bay, sağlıklı bir yaşam için doğaya dönülmesi gerektiğini belirterek, işlenmiş gıdalardan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Avokado gibi doğal besinlerin vücut için şifa kaynağı olduğunu söyleyen Bay, bu meyvenin beslenme alışkanlıklarına dahil edilmesinin önemine şu şekilde dikkat çekti:
"Günümüzün beslenme alışkanlıkları, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu temel besinlerden yoksun hale geldi. Fast-food ve işlenmiş gıdalar yerine doğanın bize sunduğu besinleri tercih etmeliyiz. Doğal beslenme ile birçok hastalığı önleyebilir, daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürebiliriz"
Avokadonun tarihsel olarak da değer kazandığını belirten Bay, bu meyvenin, günümüzde dünyada 50 ülkede üretildiğini ve Türkiye’de Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetiştirildiğini aktardı. Sağlık alanındaki pek çok faydası nedeniyle uzmanlar, avokadonun günlük beslenmeye dahil edilmesini öneriyor.