CHP'de gözler o 2 başkanda: Bağımsız adaylık kararı çıkacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart yerel seçimleri öncesi İzmir’de büyük bir değişim kararı alırken, aday listeleri de uzun süre tartışma konusu oldu. 

CHP’de sadece 3 ilçe belediye başkanı için yeni dönemde yeniden adaylık kararı alırken, listeler her dönem olduğu gibi yeni küskünler yarattı. 

Partide aday tanıtım toplantıları ve halk buluşmalarının damga vurduğu geride hafta liste tepkileri durulmuş gözükse de Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği ve yarın 17.00’da sona erecek son resmi başvuru süresi öncesi İzmir’de 2 başkanının ilçelerinin sandıklarına da büyük etki etmesi beklenen kararları merakla bekleniyor. 

CHP’de Şakir Başaran’ın aday başvurusu olmadığı halde aday gösterilmesine tepki gösteren Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile partinin Lal Denizli kararına tepki gösteren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın bağımsız aday olup olmayacakları 24 saat içinde netlik kazanacak. 
YILMAZLAR'A 'ÖZEL' TELEFON, NİHAİ KARAR YARIN BELLİ OLACAK 
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar tepkisinin ardından yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda geride kalan hafta bağımsız aday olma kararı alırken, haberin yayılmasının ardından Genel Başkan Özgür Özel tarafından bizzat arandı. Özel’in partide farklı görevler teklif ettiği Yılmazlar bağımsız adaylık konusunu yeniden gözden geçirmeye başlarken, ekibiyle ve Genel Merkez’le istişarelerini sürdürüyor. Yılmazlar’ın nihai kararını yarın vereceği öğrenildi. 
GÖZLER TEKLİFLERİ REDDEDEN ORAN'DA! 
CHP’nin yeniden aday göstermemesinin ardından İYİ Parti, Demokrat Parti ve Memleket Partisi’nden aldığı adaylık tekliflerini reddeden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın da gündeminde bağımsız adaylık konusu var. Oran da Yılmazlar gibi ekibiyle istişareleri ve Genel Merkez ile görüşme trafiği sürüyor. Oran son kararını yarın verecek, ya  bağımsız aday olacak ya da herhangi bir partiden aday olmadan siyasi yolculuğuna devam edecek.

0 Yorum

Yorum Gönder