CHP’de ‘İzmir’ çıkmazı: Neler yaşandı, neden bir sonraki PM’ye bırakıldı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için kalan adayları belirlemek için bir önemli süreç daha yaşanıyor.

Bugüne kadar toplam 622 seçim çevresinde adaylarını açıklayan CHP’de kritik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

CHP’de sürecin en kapsamlı toplantılarından biri olan MYK zirvesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı noktasında yine bir karar çıkmadı. 

Toplantıda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile yeniden yürütülmeye başlayan iş birliği görüşmelerine paralel olarak Antalya ve Muğla’nın yanı sıra İzmir dosyası da ele alındı. 

Edinilen bilgiye göre İzmir konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Eski İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Buğra Gökçe isimleri ekseninde çıkmaz yaşandı. 

MYK’da 3 ismin öne çıktığı görüşmelerden karar çıkmadı. CHP üst yönetimi 3 isimle ilgili değerlendirmelerine bir sonraki PM'ye kadar devam edecek. 

CHP'de son MYK'nın ardından ismi Büyükşehir adaylığı masasında olan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel için Karşıyaka ya da Konak adaylığı iddiaları ise güçlendi. 

GENEL BAŞKAN YETKİ İSTEYECEK 
Öte yandan CHP Genel Başkanı Özel’in PM’den İzmir konusunda yetki talebi edebileceği de öğrenildi. 

İLÇELER İÇİN DE KARAR YOK! 
CHP’de yaklaşık 6 saat süren ve İstanbul’un kritik ilçeleri, Antalya ve Muğla’nın da masaya yatırıldığı MYK’da ayrıca İzmir’den herhangi bir ilçe konusunda da karar alınmadığı bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre kentte şu ana kadar 6 adayını açıklayan CHP kalan tüm adaylarını Büyükşehir adayıyla birlikte bir sonraki PM toplantısının ardından açıklayacak. 
 

Gerçek İzmir

0 Yorum

Yorum Gönder