CHP’de nefesler tutuldu: Kritik PM zirvesi öncesi son İzmir kulisleri!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için kalan adayları belirlemek üzere en uzun toplantı için geri sayım başladı. 

Bugüne kadar toplam 622 seçim çevresinde adaylarını açıklayan CHP’de düğüm saat yarın 13.00’da toplanacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK), saat 18.00’da ise Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından çözülecek. 

CHP’de Cumartesi gününün ilk saatlerine kadar sürmesi beklenen mesaide İzmir de masaya yatırılacak.

ÖZEL’DEN İZMİR ZİRVESİ! 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eski Genel Başkan Altan Öymen’in eşi Aysel Öymen’in cenazesine katıldıktan sonra akşam saatlerinde Genel Merkez’e döndü ve kurmaylarıyla İzmir dosyası için en kritik mesainin startını verdi. CHP Genel Başkanı Özel ve kurmayları İzmir’de yapılan saha araştırmaları ve anketlerin yanı sıra milletvekillerinin isimsiz olarak yolladığı ilçe ve Büyükşehir raporları ile kentte mesai yapan heyetlerin raporlarını da topluca değerlendirmeye aldı. 

CHP’de ayrıca MYK’nin 2 İzmirlisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel ile Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’ın değerlendirmeleri için de özel bir parantez açılacağı öğrenildi. 

İzmir hakkındaki çalışma ve değerlendirmenin uzun saatler boyunca sürmesi bekleniyor. 

Öte yandan CHP'de Genel Başkan Özel'in İzmir ile birlikte İstanbul ve Ankara'nın kritik ilçeleri için PM'den yetki isteyeceği de gelen haberler arasında... 

Edinilen bilgiye göre yarın yapılacak PM toplantısının ardından İzmir’de metropol ilçeler dışında adayı henüz açıklanmayan ilçeler için kararın duyurulmasına büyük ihtimal veriliyor. Büyükşehir ve metropol ilçeler ise ya cumartesi gününün ilk saatlerine kadar sürmesi beklenen PM sonunda açıklanacak ya gelecek hafta yapılacak son toplantıya kalacak. 

MASADA O 4 İSİM VAR! 
CHP’de Büyükşehir adaylığı konusunda kulisler de oldukça hareketli… Parti için kaynaklardan edinilen son bilgilere göre adayın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Eski Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe’den birinin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylığı sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve hemşeri derneklerinden gelen destekler ile masada dururken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cemil Tugay ismine sıcak baktığı, MYK ve PM’de ise Buğra Gökçe noktasında ciddi bir eğilim olduğu bildiriliyor. Öte yandan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in de olası kadın aday kararında rakipsiz bir isim olduğu dile getiriliyor. 

Sengel özelinde kulislere yansıyan bir önemli bilgi de Büyükşehir adayı olmaması durumunda rotasının metropol olacağı… . Kulislerde Sengel’in Konak ya da Karşıyaka adayı olarak gösterilebileceği de yüksek sesle dillendiriliyor. 

CHP Genel Merkezi’nin son anketine bu 4 ismin sokulduğu, sonuçların da Özel ile kurmayların İzmir’i görüştüğü masaya iletildiği bildirildi. 

KADIN ADAYLAR VE GENÇLİK DAMGA VURACAK! 
CHP’de İzmir ilçelerinde mevcut başkanlar özelinde 3’te 2 oranına yakın bir değişim bekleniyor. İzmir’de en az 7 en çok da 10 kadın aday gösterileceği konuşuluyor. 

Öte yandan çok sayıda genç adayın da değişime damga vuracağı bildiriliyor. 
 

Gerçek İzmir 

0 Yorum

Yorum Gönder