CHP'de yeni PM ve YDK'ya İzmir'den kimler girdi?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Özgür Özel’in genel başkan seçildiği tarihi kurultay yeni haftanın ilk gününe kadar devam etti. 

CHP’nin Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen 38.Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde delegeler parti üst yönetimini de seçti. Çarşaf liste yöntemiyle yapılacak seçimde 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlendi.  Seçim sonunda Genel Başkan Özgür Özel’in anahtar listesinden PM’ye giren ‘İzmirli’ isimler de belli oldu. Buna göre İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Deniz Yücel’in yanı sıra Eski İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de PM’ye girdi. İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ise Bilim Sanat Kültür Platformu’ndan PM’ye giren isimler arasında yer aldı. 

Özel’in anahtar listesinden YDK’ya giren isimler ise Ekincan Aksoy ve Özkan Tice oldu. 

Öte yandan CHP'de seçim sonunda Melih Tıraş YDK'da birinci yedek olurken, Tıraş'ın 2 sıra gerisinde bulunan Ebru Okay'ın da cinsiyet kotası uygulandıktan sonra YDK'ya girme ihtimali bulunuyor. 

Kurultayda Genel Başkan Özel'in anahtar listesinde ve Eski Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve ekibinin ‘Denge ve Denetleme’ listesinde yer alan ve çarşaf liste ile yapılan seçim sonunda PM ve YDK’ya seçilemeyen isimler de belli oldu. 

Buna göre Genel Başkan Özel’in 70 kişilik anahtar listesinden Eski PM Üyesi Erdal Aksünger, Eski Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ve CHP İzmir Üyesi Altınay Görmüş PM’ye seçilemedi. Salıcı’nın anahtar listesinden de Ayten Gülsever PM’ye seçilemeyen isimler arasında yer aldı. Salıcı’nın YDK anahtar listesinde yer alan Ebru Okay’ın durumu kota uygulamasından sonra belli olacak.

0 Yorum

Yorum Gönder