CHP'den 'İnce' açıklaması: İlkesel duruş demedi, İzmir'den metropol ilçe istedi!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçime ilişkin kararını açıkladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ittifaka kapıları kapatırken, "Türkiye'de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi'dir. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz" ifadeleri kullandı. 

İnce'nin İzmir'den Tire (Nihat Koç) ve Bayındır (Ali Erişen) adaylarını da duyurduğu açıklamanın ardından CHP'den de çarpıcı bir açıklama geldi. 

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Memleket Partisi ile yapılan müzakere sürecine açıklık getirirken, İnce'nin belli sayıda meclis üyeliği ve İzmir'den bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunduğunu da ifade etti. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak'tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür.

Bu görüşmeler esnasında, "İlkesel duruş" konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce'nin açıklamalarını üzülerek dinledik.

Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. 

Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. 

Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz.

Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz.

Gerçek İzmir

0 Yorum

Yorum Gönder