CHP Genel Merkezi... İzmir'den gittiler, tuvalete bile giremiyorlar!

İzmir’de 31 Mart yerel seçimleri sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde işten çıkarılan işçilerin geri dönüş süreçleri gündem olmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde işçiler eylemler düzenlerken Çiğli’de Utku Gümrükçü’nün ardından aday gösterilen ve seçilerek göreve başlayan Onur Emrah Yıldız’ın işine son verdiği 147 işçi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’ne kadar gitmiş Genel Başkan Özgür Özel ile görüşerek işe geri dönüş için görüşme gerçekleştirmişlerdi.

İşçiler geçtiğimiz hafta Salı günü (16 Temmuz) Özel ile 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirirken Özel’in işçilere Başkan Yıldız ile görüşeceğini ilettiği ve kendilerini peyderpey ilçe belediyelerine dağıtacaklarını işe ve işe geri alacaklarını ilettiği kaydedildi.

Görüşmenin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen kendileriyle iletişime geçilmediğini aktaran işçiler çözüm konusunda da bir adım atılmadığını kaydediyor.

CHP GENEL MERKEZİ’NDEN TUVALETE İZİN YOK!

İşçiler genel merkeze bile giremediklerini kaydederken, tuvalet ihtiyaçlarını CHP Genel Merkezi’nin karşısındaki Ticaret Bakanlığı binasında karşıladıklarını aktardı. İşçiler çöpe atılan kartonları yatak yaparak geceleri geçirirken çevre halkından kendileri nevresim gibi yardımların geldiğini belirtti.

ARAMIZDA HAMİLE KADINLAR DA VARDI!

İşçiler CHP Genel Merkezi’nde tuvalete girmelerine izin verilmediğini aktarırken aralarında hamile kadınlar olduğunu fakat o işçileri geri gönderdiklerini belirtiyor.

 

2 Yorum

Yorum Gönder