CHP İzmir düğmeye bastı: 3 kurul, 4 SKM, çok sayıda önemli isme kritik görevler!

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim sürecinde yürütülecek kampanya ve saha stratejileri için yol haritası belirlendi.

Buna göre CHP İzmir’in ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın seçim kampanyası için önemli üs ve kurul kararları aldı.

CHP İzmir biri merkez olmak üzere 4 tane seçim koordinasyon ofisi (SKM) kurma kararı alırken, kampanya sürecini şekillendirecek 3 önemli kurulu da devreye soktu.

BİRİ MERKEZ TOPLAM 4 SEÇİM ÜSSÜ!
CHP İzmir Örgütü yerel seçim sürecinde 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde kullanılan ofisi yeniden merkez SKM olarak belirlerken, İl Başkanlığı bu ofisin yanı sıra Bakırçay, Küçük Menderes ve Yarımada bölgelerinde de birer SKM açacak. CHP İzmir’in 4 seçim üssünün yanı sıra ilçelerde de ilçe başkanlıkları SKM’ler kuracak.

Merkez SKM'nin ofis koordinatörleri Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Aydın ile Büyükşehir Meclis Üyesi Ulaş Polat olarak belirlendi. Merkez SKM'de ayrıca Bakırçay'dan Adnan Alabay, Küçük Menderes'ten İsmet Basmacı, Yarımada'dan ise Haydar Göktepe sorumlu olacak. 

CHP'de Küçük Menderes SKM'si için Baki Üküççevik ve Yarımada SKM'si için Volkan Gürboğa koordinatör olarak atandı. Koordinatörü henüz belirlenmeyen Bakırçay SKM'sinde strateji sorumlusu olarak Eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in görev alması dikkat çekti.  

KAMPANYA İÇİN 3 KURUL
CHP İzmir seçim kampanya, strateji ve saha çalışmalarının belirlenmesi ve icrası için 3 önemli kurul kurma kararı aldı. Buna göre süreci danışma kurulu, yürütme kurulu ve icra kurulunda yürütülecek çalışmalar şekillendirilecek.

DANIŞMA KURULUNDAN ‘TECRÜBE’ KONUŞACAK!
Danışma kurulunun başına partinin tecrübeli ismi Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Eski İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel getirilecek. Kurulda ayrıca eski milletvekilleri, eski parti meclisi üyeleri, eski belediye başkanları ve eski il başkanları da yer alacak. Yüksel başkanlığındaki danışma kurulu kampanya üzerine teknik detayları masaya yatırarak genel hatlarıyla bir yol haritası çizecek.

Öte yandan CHP'de işleyişte bir genişletilmiş danışma kurulu da yer alacak. Belediye başkanlarından oluşacak özel kurul gerekli durumlarda toplanacak.

KARAR VE UYGULAMALAR YÜRÜTME KURULU’NDA ŞEKİLLENECEK!
Yürütme kurulu ise İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Adayı Cemil Tugay, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve milletvekilleri yer alacak. Yürütme kurulu yol haritasını, karar ve uygulamaları şekillendirecek.

İCRA EKİBİ DE HAZIR!
İl Başkanvekili Barış Özdemir idaresinde çalışacak icra kurulu ise saha uygulamaları görevini üstlenecek. Kurulda birinci bölgeden Orhan Polat, ikinci bölgeden Ali Alan sorumlu olacak. Cenk Ergöl de koordinatör olarak çalışacak. İcra kuruluna bağlı çok sayıda çalışma grubu yer alacak.

Gerçek İzmir

0 Yorum

Yorum Gönder