CHP Lideri Özel'den Soyer ve İzmir mesajları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Habertürk'te soruları yanıtladı.

CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilmeyen ve süreçte parti üst yönetimini sert sözlerle eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer haftanın son mesai gününü İstanbul’da açtı. 

Soyer İstanbul’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İkili özel görüşmelerinin ardından programlara da birlikte katıldı. 

CHP Lideri Özgür Özel, Haberütk'te katıldığı yayında Soyer'in İstanbul mesaisi özelinde sorulan soruya yanıt verdi. 

Özel şunları söyledi;

"Tunç Soyer, Ekrem Bey'i aradı, Ekrem Bey beni aradı 'Tunç Soyer beni aradı mitinge katılmak istiyor' dedi. 'Ben de uygun olur, kendisine selamlarımı söyleyin' dedim. İzmir'de çok dengede mevzu vardı. 4-5 isim vardı. Tunç Bey'e anketini gösterdim. Anket bu sonuç bu diyerek. Bir şey demedi. 'Biz de daha iyi anketler vardı' dedi. Sonuçta parti karar vermiş. Ben davet ettim, çok iyi sohbet ettik. Kendisine görev teklif ettim. Yurt dışı temsilciliklerden sorumlu olma göreviydi. Düşünmek istediğini, onore olduğunu, böyle düşünmemizin kendisini memnun ettiğini, şimdilik görevi kabul edemeyeceğini düşündü.

Özel, 'Soyer İzmir'deki seçim çalışmasına destek veriyor mu?' sorusuna da "Tunç Soyer İzmir’e destek veriyor, verecek de… İzmir'de de katılacak. İzmir’e destek vermemesi, İzmir’de kendisi açısında telafi edemeyeceği bir tahribat yaratır. " yanıtını verdi. 

"İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İ BİR KADIN TEMSİL ETMELİ"
Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir kadın tarafından temsil edilmesi gerektiğini de dile getirerek, "İzmir bugüne kadar 6 tane kadın aday olmuş. 9 kadın adayı seçilecek yere koyduk. Bu muhteşem bir şey. İzmir'e bir kadın büyükşehir belediye başkan adayını CHP'nin koymamasını doğru bulmuyorum. O tanırlılıkta birinin mutlaka yetişmesi lazım. 12 adayım 40 yaş altı. Sokağı inanılmaz heyecanlandıran değişim yaptık. İnanılmaz bir yerel yönetim devrimi yapıyoruz İzmir'de. Bu eskileri kötülemek değil. Önceki dönem arkadaşlarımızdan birçok yerde istifade ederiz." dedi.

0 Yorum

Yorum Gönder