Kabak yemeği, hafif ve sağlıklı bir yemek seçeneğidir. Özellikle yaz aylarında taze kabaklarla yapılan bu yemek, hem pratik hem de lezzetlidir. İşte nefis bir kabak yemeği tarifi:
Malzemeler
4 adet kabak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber (damak tadına göre)
1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı
Kabakları yıkayıp, uçlarını kesip, orta büyüklükte doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin.
Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun.
Domatesi rendeleyin veya küçük doğrayın, salçayı da ekleyin ve karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
Doğranmış kabakları tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin.
Üzerine suyu ilave edip, kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Piştikten sonra sıcak servis yapın.
Kabak yemeğini pilav veya yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!