Peynirli börek, hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde severek tüketilen nefis bir atıştırmalıktır. Hazırlaması son derece kolay ve lezzetli olan bu börek, incecik yufkaları ve peynir dolgusu ile her lokmada ağızda erir. İşte nefis bir peynirli börek tarifi:
Malzemeler:
4 adet yufka
200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri)
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta (üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ısıtın.
Beyaz peyniri bir kaba alın ve çatalla ezin. İçine süt, zeytinyağı, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine fırçayla süt-zeytinyağı karışımından sürün.
Peynirli karışımdan bir miktar alıp yufkanın ortasına yayarak, yufkayı rulo şeklinde sarın.
Ruloyu hafifçe sararak gül şekli verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine çırpılmış yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar, üzeri altın rengini alana kadar pişirin.
Afiyet olsun!