Son olarak Konya'da bir restoranda, Adana kebabında domuz eti tespit edildi. Bakanlık, gıda sahteciliğiyle mücadele etmek için denetimlerini arttırarak bu tür ürünleri ifşa etmeye devam ediyor.
Kebaptan domuz eti çıktı!
Son yapılan denetimlerde, Konya'da bir restoranda Adana kebabına domuz eti karıştırıldığı belirlendi. Ayrıca, sürülebilir peynirde kimyasal maddeler, pul biberde gıda boyası, poşet çayda ise ilginç şekilde ilaç etken maddesi bulundu. Enerji içeceğinde de uygunsuz bir etken madde tespit edildi. Listeye yeni eklenen ürünler arasında sucukta kanatlı hayvan eti, peynir ve yoğurtta düşük yağ oranı gibi uygunsuzluklar da yer aldı. Bu ürünlerle ilgili işletmelere ceza uygulanırken, Tarım ve Orman Bakanlığı, sahtecilik tespit edilen ürünleri güncel olarak guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden paylaşıyor.
201 sağlığa zararlı, 1058 taklit-tağşiş yapılmış ürün
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 201 sağlığa zararlı ürün ve 1058 taklit-tağşiş yapılmış ürünün listeye alındığı belirtildi.