İzmir’de BPW İzmir İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen 2. BPW İzmir Zirvesi, güçlü kadınları bir araya getirdi. İş dünyasından akademiye, teknolojiden girişimciliğe kadar birçok alanda ses getiren kadın liderler, yaratıcı sektörler ve sürdürülebilirlik üzerine önemli konuşmalar yaptı. Zirve, kadınların toplumda ve iş hayatında nasıl değişimin öncüsü olduklarını vurgulayan bir etkinlik oldu.

Kadınlar değişimin anahtarı

Zirve’nin açılış konuşmasını yapan BPW İzmir Derneği Başkanı Hayriye Şendinç, kadınların her alanda değişimin anahtarı olduğuna dikkat çekti. 21. Yüzyıl Ekonomisi’nde kadınların yaratıcı çözümler ve liderlik ile önemli katkılar sağladığını belirten Şendinç, bu yılki zirve temasını "Kadının 21. Yüzyıl Ekonomisindeki Gücü: Yaratıcılık, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik" olarak belirlediklerini ifade etti. Ayrıca, kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği ve dildeki eşitsizliklere karşı farkındalık yaratmaya karar verdiklerini söyledi.

Güçlü Kadınlar

Teknoloji ve kadın: Yeni fırsatlar

Zirve’de, teknolojinin kadınlar için sunduğu fırsatlar da vurgulandı. Vartabi.com Genel Müdürü Gonca Soyluoğlu, yapay zekanın iş dünyasındaki yeri ve kadınların teknoloji ile nasıl daha aktif hale geldiklerini anlattı. "Yapay zeka doğuramıyor, üretemiyor," diyen Soyluoğlu, teknolojinin kadınların sosyal ve iş hayatına entegrasyonunu artıran önemli bir araç olduğunu belirtti.

Kadınlar eğitimle güçleniyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, kadınların güçlü eğitimlerle dünya ekonomisini dönüştüren liderler haline geldiğini söyledi. Küçüközmen, Türk kadınlarının Atatürk tarafından erken seçim haklarına kavuşmalarının, dünyadaki birçok ülkeyi geride bıraktığını vurguladı.

İzmir’de “2. Uluslararası ve Ulusal Diyabet Farkındalık Sempozyumu” düzenlendi İzmir’de “2. Uluslararası ve Ulusal Diyabet Farkındalık Sempozyumu” düzenlendi

Kadın karşıtlığı ve mizojiniye karşı farkındalık

Ankara Enstitüsü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, çalışma yaşamındaki kadın karşıtlığına dair önemli bir konuşma yaptı. Mizojini (kadın düşmanlığı) ile yüzleşilmesi gerektiğini belirten Hablemitoğlu, ataerkil toplum yapılarındaki eşitsizliğin ve ayrıcalıkların toplumsal barışa zarar verdiğini ifade etti.

Güçlü Kadınlar (2)

Gençler, Türkiye'nin en büyük sermayesi

TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi Başkanı Ata Kavame, Türkiye'nin en büyük sermayesinin gençler olduğunu söyledi. Kavame, gençlerin iyi eğitimle yaratıcı sektörlerde yer almasının, ülke ekonomisinin gelişimi için kritik bir fırsat sunduğunu belirtti.

Kadınların girişimcilikteki rolü

Zirve, girişimcilik ve yaratıcı sektörlerdeki kadınların fırsatları ele alındı. İZKA Yenilik ve Girişimcilik Politikaları Uzmanı Cangül Kuş, kadın girişimcilerin daha aktif olmaları gerektiğini vurguladı. Kuş, yaratıcı sektörlerde kadınlar için pek çok fırsat penceresi bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi