İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği İzmir Doğal Yaşam Parkı, tedaviye ihtiyaç duyan birçok yabani hayvanı sağlığına kavuşturuyor. Parkın bünyesindeki gelişmiş kliniklerde, uzman veteriner hekimlerin titiz çalışmalarıyla yaralı hayvanlar rehabilite edilip doğaya geri salınıyor. Bu çalışmalar kapsamında son olarak enfeksiyon kapan bir pelikan ve bitkin bir leylek, başarılı bir tedavi sürecinden geçerek doğal ortamlarına kavuşturuldu.

Yaralı hayvanlara umut olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, doğada yaralı bulunan pek çok hayvan için güvenli bir sığınak işlevi görüyor. Veteriner hekimlerin tedavi ettiği hayvanlar arasında pelikan ve leyleğin yanı sıra ağır yaralı bir yavru çakal da yer aldı. Tedavisi tamamlanan hayvanlar, sağlığına kavuştuktan sonra doğaya bırakılıyor.

Leylek Deniz

330 hayvan sağlığına kavuştu

Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir Şube Müdürlüğü’nün iş birliği ile pek çok yaralı hayvan İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda tedavi ediliyor. Konak Güzelyalı'da bulunan ve enfeksiyon kaptığı tespit edilen bir pelikan da buraya getirilerek tedaviye alındı. Özel besinlerle desteklenen pelikan, sağlığına kavuştuktan sonra İzmir Kuş Cenneti'ne salındı. Bu tedavi süreciyle birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda iyileştirilen yabani hayvan sayısı 330’a ulaştı.

Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gökhan Özdemir, pelikanın sağlık sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Geldiğinde 4,2 kilogramdı ve ciddi bir parazital enfeksiyona sahipti. Özel besinlerle beslendi. Doğaya bırakırken tarttık, 5,5 kilograma ulaşmıştı. Bu canlıların sağlığına kavuşması ve doğal ortamlarına dönmesi doğanın dengesini korumak için çok önemli” dedi.Leylek Deniz

Hizmet sektöründe kalite ve güvenin adresi: Yılmaz Dokur Hizmet sektöründe kalite ve güvenin adresi: Yılmaz Dokur

Bitkin halde bulunan leylek artık çok sağlıklı

Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Selçuk’ta bitkin halde bulunan bir leylek de Doğal Yaşam Parkı'nda sağlık hizmeti aldı. Sofya'dan geldiği belirlenen leylek, ilk günlerde beslenmeyi reddetse de ardından verilen besleyici takviyelerle toparlandı. Hayvan Sağlığı Şefi Yonca Özgen, “Leylek bize geldiğinde bir hayli zayıflamıştı. Piliç ciğeri, kırmızı et ve balık gibi protein ağırlıklı besinlerle beslenerek 1,5 kilogramdan 2,4 kilograma ulaştı” dedi.

Leylek, göç yolları hakkında bilgi sahibi olabilmek adına halkalanarak doğaya salındı. Leyla Özgen, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle leyleğin bu bölgede kışı geçirme olasılığı olduğunu ifade etti.

Yaralı çakal ve kızıl geyik tedavi ediliyor

Gaziemir’de yaralı halde bulunan altı aylık bir yavru çakal da İzmir Doğal Yaşam Parkı’na getirilerek tedaviye alındı. Operasyon geçiren çakal, sağlığına kavuşana kadar veteriner hekimler gözetiminde kalacak. İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir fabrikaya sığınan ve ateşli silahla yaralandığı belirlenen kızıl geyik de burada tedavi ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi