Fikri Altay Mahalle muhtarlığı tarafından hayata geçirilen "Bir Yumak Bir Gülüş" projesi, dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiliyor. Proje kapsamında, mahalle muhtarı Kezban Çaydam'ın çağrısıyla bir araya gelen 25 gönüllü kadın, bir hafta içinde 50 çocuk için atkı ve bere ördü. El emeği göz nuruyla hazırlanan bu hediyeler, Manisa'daki Yeşilköy İlkokulu'nda eğitim gören çocuklara ulaştırılacak. Karşıyaka Belediyesi ise gönüllü ekibin ulaşımlarını sağlamak için araç desteği sunuyor.

Karşıyaka Atkı Beree

Başkan Yıldız Ünsal: Çocuklarımızın yüzü gülsün yeter

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu anlamlı dayanışma hareketine destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ülke olarak zorluklarla mücadele ederken dayanışma ruhuyla gerçekleştirilen projeler bizlere umut veriyor. "Bir Yumak Bir Gülüş" projesiyle dezavantajlı çocuklarımızın kalbine dokunan gönüllülerimize ve mahalle muhtarımıza teşekkür ediyorum. Yeter ki bir çocuğun yüzü gülsün, biz elimizden gelen her türlü desteği sunmaya hazırız. Bu anlamlı dayanışmayı büyütmek ve daha fazla çocuğa ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Karşıyaka Atkı

Muhtar Kezban Çaydam: Amacımız bir gülümseme

Fikri Altay Mahalle Muhtarı Kezban Çaydam, proje kapsamında gelen desteklerin kendilerini yeni projeler için motive ettiğini ifade etti. Çaydam, "Bu ilk projemizdi ve bu kadar destek göreceğini tahmin etmiyorduk. Bir çocuğun yüzündeki gülümsemeyi görmek, tüm yorgunluğumuza değiyor. Karşıyaka Belediyesi'ne ve Başkanımız Yıldız Ünsal'a teşekkür ediyorum. Umarım daha fazla çocuğun yüreğine dokunmayı başarırız" dedi.

İzmir Menderes'te 3 ayrı evde 8 farklı hırsızlık! Yakalanan şüphelinin 46 yıl hapis cezası var İzmir Menderes'te 3 ayrı evde 8 farklı hırsızlık! Yakalanan şüphelinin 46 yıl hapis cezası var

Bir gülüşle değişen hayatlar

"Bir Yumak Bir Gülüş" projesi, sadece dezavantajlı çocuklara değil, toplumdaki dayanışma ruhuna da katkı sağlıyor. Karşıyaka'da başlatılan bu örnek girişim, dayanışmanın gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor ve daha çok çocuğa umut olmayı hedefliyor.

Kaynak: Bülten