TOKİ'den İzmir'in o ilçesine dev proje: Bakanlık onay verdi! TOKİ'den İzmir'in o ilçesine dev proje: Bakanlık onay verdi!

İzmir Mobilya Pazarlamacılar Derneği Başkanı (İZMOP) Aşkıner Özcan, İzmir'de Son Dakika'ya özel açıklamalarda bulundu.

Aşkıner Özcan, ilk olarak sektörün üretim kapasitesinden bahsetti ve veriler paylaştı. Özcan, "Normalde bizim üreticilerimiz 600 takım aylık üretim yapıyor ve satabiliyor. Ürettiğimizi satabiliyoruz İzmir mobilyacılar olarak. Bunu markalaştırmayı amaçladığımız için daha geniş sayılara ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

"Ege Bölgesi'ne sıkıştık"

Aşkıner Özcan, İzmir mobilya sektörünün Ege Bölgesi'ne sıkıştığını ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde yeterince tanınmadığını söyledi.

İZMOP Derneği Başkanı Aşkıner Özcan, derneklerinin Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde faaliyet gösterdiğini ancak Türkiye'nin diğer bölgelerinde yeteri kadar tanınmadığını, bu bölgelerde yeteri kadar reklam kampanyaları yürütlemediğini belirtti. Aşkıner "O bölgelerde tanınmıyoruz çünkü hiçbir reklam yok. Çünkü İzmir'de üretim yapılmıyor sanılıyor oralada." dedi.

"İzmir mobilya sektörü 80 bin kişilik istihdam sağlıyor!"

İZMOP Derneği Başkanı Aşkıner Özcan, İzmir'de mobilya sektörünün günden güne büyüğüdünü ve tüm çalışanları ile birlikte yaklaşık olarak 80 bin kişilik bir istihdam yarattığını açıkladı.

Aşkıner Özcan bu sayıyı daha da arttırmayı hedeflediklerini ve satışlar ile Türkiye geneline yayılmayı hedeflediklerini belirtti.

Askıner1

Fuar günleri sektörün önünü kesiyor

Türkiye'de ve İzmir'de düzenlenen mobilya fuarları ile ürünlerini tanıtan ve sonrasında satışlar gerçekleştirdiklerinden bahseden Aşkıner Özcan, 36'ncı Uluslararası İzmir Mobilyacılar Fuarı'nın düzenlendiği tarihe dikkat çekti ve bu tarihin mobilya sektörü için verimli olmadığını belirtti.

Aşkıner Özcan, "Normalde yılın ilk aylarında İstanbul'daki fuara katılır ürünlerimizi tanıtırdık. Sonrasında üçüncü ve dördüncü aylarda fuarı düzenler ve ürünlerimizin firmaların vitrinlerinde yer almasını sağlardık. Böylelikle firmalar düğün sezonuna hazırlanmış olurlardı ve bizler de satışlarımızı yapmış olurduk. Ancak bu sene fuar yılın son aylarında düzenleniyor. Bu tarihlerde düzenlenen fuar sektör için oldukça geç oluyor." dedi.

Lansmanlar bir ihtiyaç haline dönüştü

Aşkıner Özcan, fuar tarihlerindeki sorunlar ve sektörün son 3-4 yılda yaşadığı sıkıntılar sebebiyle lansmanlara ihtiyaç duyduğunu, bu şekilde ürünlerin tanıtımını yaparak sektörün ekonomik gücünü elde ettiğini vurguladı.

Aşkıner Özcan, 2023 yılında düzenlenen perakende lansmanına İzmir genelinden 118 firmanın katıldığını belirtti.

Askıner2

"Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek görmüyoruz"

Aşkıner Özcan, 2024 yılından önce yerel belediyelerden ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek gördüklerini ve bu şekilde büyük işler başardıklarını söyledi.

İZMOP Derneği Başkanı daha sonra " 2023 yılında perakende lansmanı zamanında belediye başkanlarımızdan destek almıştık. Çok da güzel çalıştık. Onlar belediyenin mesaj kanallarından indirim günleri ile ilgili çalışmaları anlattılar ve kendileri bizzat katkı koydular. Ancak 2024 yılında yeni belediye başkanlarımızdan; özellikle Karabağlar ve İZBB'den destek göremedik." ifadelerini kullandı.

"Meslek odalarından da destek görmüyoruz"

Meslek odalarının da sektörü yeteri kadar desteklemediğini belirten Aşkıner Özcan, İzmir Valiliği tarafından aldıkları destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek valiliğe teşekkür etti.

Aşkıner Özcan, "Sağolsun İzmir Valimiz bize gerekli desteği veriyor. Hem yaptığımız lansman günlerine katılarak bizleri onurlandırıyor. Hem de verdiği destekle İzmir mobilyasının adını tanıtmak için Türkiye genelinde çıktığımız reklamlara destek oluyor." dedi.

Muhabir: Doğay Akın