Seferihisar Belediye Meclisi'nin 6 Ağustos'taki oturumunda, Seferihisar Jeotermal A.Ş.'nin SGK'ye olan prim borçlarının belediyeye ait taşınmazların takas veya kat karşılığı verilmesi kararı oylamaya sunuldu. 37 taşınmaz arasında kamu binalarının da bulunması, özellikle cami ve okul binalarının takas edilmesine yönelik karar, ilçede tepkilere neden oldu.
Cami ve okul binalarının SGK borçlarına karşılık takası tepki çekti
Seferihisar Belediye Meclisi'nde, belediyeye ait olan Seferihisar Jeotermal A.Ş.'nin SGK prim borçlarının ödenmesi amacıyla taşınmazların takas edilmesi kararı oylamaya sunuldu. 800 yıllık Ulamış Camisi, Payamlı Camisi, okul binaları ve halk eğitim merkezinin de aralarında bulunduğu 37 taşınmazın SGK borçlarına karşılık değerlendirilmesi konusu ilçede tartışma yarattı.
AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, özellikle cami ve okul binalarının bu listeye dahil edilmesine tepki gösterdi. Kısaağa, "SGK borcu için 37 gayrimenkulün takası kararlaştırılmış. İçlerinde iki caminin olması, bizleri derinden üzüyor. 800 yıllık Ulamış Camisi ve Payamlı Camisi'nin satılması planlanıyor. Bu durum geçmişte tek partili dönemde yaşanan uygulamaları hatırlatıyor," dedi.
Kısaağa ayrıca, belediyenin borçları kapatmak için daha değerli arsaları satabileceğini belirtti. "Deniz kenarında çok daha değerli arsalar varken neden okul ve camiler bu işin içine dahil ediliyor?" diye sordu.
Belediye Başkanı Yetişkin: "Satmıyoruz, takas ediyoruz"
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise eleştirilere yanıt verdi. Yetişkin, taşınmazların satılık olmadığını ve borç karşılığında takas etmek istediklerini belirterek, "SGK kabul ederse bu taşınmazları takas edeceğiz. Satış söz konusu değil, henüz teklif bile edilmedi. Henüz netleşmiş bir şey yok," dedi.
Yetişkin, belediyenin mali durumuna dikkat çekerek, bu tür önlemler almak zorunda olduklarını ifade etti. "Borçlarımızı kapatmak için uygun çözümler üretmek zorundayız," diye ekledi.