Seferihisar'ın yöresel mutfağında önemli bir yere sahip olan Yuvalaça, Kadınbudu köfteyi andıran lezzetiyle dikkat çekiyor. Hem kızartılarak hem de haşlanarak hazırlanan bu eşsiz köfte, İzmir'in Seferihisar ilçesinde sıkça tercih edilen bir yemek. Yuvalaça, hem lezzetiyle hem de yapım kolaylığıyla sofralara renk katıyor.
Yuvalaça nasıl yapılır?
Daha önce MasterChef'te de yapılan, Seferihisar'ın bu yöresel yemeğini, evinizde de kolayca yapabilirsiniz. İşte Yuvalaça tarifi...
Malzemeler
- 750 gr kıyma
- 2 yumurta
- Bayat ekmek içi
- 4 su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Yapılışı
- Kıyma, pirinç, bir yumurta akı, tuz ve karabiberi geniş bir kapta yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler şekillendirin.
- Şekil verdiğiniz köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, ardından una batırın ve kızgın yağda kızartın.
- Diğer bir tencerede et suyunu kaynatın. Kızarttığınız köfteleri kaynar et suyuna ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Et suyu ile birlikte sıcak olarak servis edin.
Seferihisar'a özgü bu eşsiz lezzeti mutlaka denemeniz gereken yemekler arasında yer alıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: Haber Merkezi