Seferihisar'da ne yenir: Seferihisar'ın dünyaca ünlü lezzetleri Seferihisar'da ne yenir: Seferihisar'ın dünyaca ünlü lezzetleri

Seferihisar’a özgü yöresel lezzetlerden biri olan Lok Lok Pilavı, kuşbaşı et, nohut ve baharatların mükemmel uyumuyla damakları şenlendiriyor. Hem pratik hem de doyurucu bu tarif, yerel mutfağın en sevilen tatlarından biri olarak öne çıkıyor.

Lok Lok Pilavı nasıl yapılır?

Seferihisar’a özgü Lok Lok Pilavı, kuşbaşı et, nohut ve baharatlarla yapılan, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek olarak öne çıkıyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz Lok Lok Pilavı tarifi:

Malzemeler

  • 1/2 kg dana kuşbaşı et
  • 1 adet domates (küp doğranmış)
  • 2 adet biber (küçük doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak (soyulmuş)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı arpacık soğan
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çay bardağı su

Yapılışı

1- Malzemeleri hazırlama

  • Büyük bir kaba dana kuşbaşı eti koyun.
  • Domatesleri küp küp doğrayıp ekleyin.
  • Biberleri küçük küçük doğrayarak kaba alın.
  • Arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyup ekleyin.
  • Zeytinyağı, tereyağı, salça ve haşlanmış nohudu ekleyerek karıştırın.

2- Tencereye aktarma

  • Hazırlanan karışımı metal bir tencereye koyun. (Sapsız bir tencere tercih edin.)
  • Tencerenin üzerini tepsiyle kapatın.
  • Tepsiyi ters çevirerek tencerenin kapalı bir şekilde kalmasını sağlayın.

3- Pişirme

  • Tepsiye 3 çay bardağı su ilave edin.
  • Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. (Ara ara suyu kontrol edin.)

4- Servis

  • 45 dakika sonra pirinç ve bulguru ekleyin.
  • Pilav suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav demlendikten sonra tencereyi yukarı doğru kaldırarak servise hazır hale getirin.

Seferihisar’a özgü Lok Lok Pilavı, yöresel tatları keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Bu lezzetli ve doyurucu yemek sofralarınızı taçlandıracak. Şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: Haber Merkezi