Ege mutfağının en karakteristik özelliklerini taşıyan İzmir, taze sebzeler, zeytinyağlılar ve deniz ürünleriyle dolu bir yemek kültürüne sahip. İzmir’in sokak lezzetleri de şehrin gastronomi dünyasında önemli bir yer tutuyor. Şehrin adeta simgesi haline gelen ve İzmir’de en çok tüketilen yemek ise İzmir kumrusu.
İzmir’in sokak lezzeti: Kumru
İzmir denince akla gelen ilk lezzetlerden biri kumrudur. Susamlı ve çıtır ekmeği içinde salam, sosis, sucuk ve eritilmiş kaşar peyniri ile hazırlanan kumru, şehrin dört bir yanında seyyar tezgahlarda ve kafelerde sıklıkla tüketiliyor. Hem pratik hem de lezzetli oluşuyla İzmir halkı için vazgeçilmez bir atıştırmalık olan kumru, günün her saatinde tercih ediliyor.
Ege’nin diğer vazgeçilmez lezzetleri
İzmir mutfağında kumrunun yanı sıra, zeytinyağlı yemekler, deniz ürünleri ve özellikle boyoz da sıkça tüketilen diğer lezzetler arasında yer alıyor. Boyoz, sabah kahvaltılarının baş tacı olup çay ve haşlanmış yumurta ile birlikte servis ediliyor.