Küresel ekonomideki gerilimler, Kabine’nin gündemindeki en kritik başlıklardan biri olacak. ABD ile Çin arasında süregelen ekonomik restleşmeler, son dönemde karşılıklı gümrük vergilerinin artırılmasıyla yeni bir boyuta taşındı. Bu durumun, küresel tedarik zincirleri ve Türkiye ekonomisi üzerindeki muhtemel etkileri değerlendirilecek.
Toplantıda, Türkiye'nin küresel ticaret savaşlarında izleyeceği stratejiler, alternatif pazarlara yönelim ve ekonomik güvenlik tedbirleri masaya yatırılacak.
"Terörsüz Türkiye" süreci değerlendirilecek
27 Şubat’taki İmralı çağrısıyla yeniden gündeme gelen PKK’nın silah bırakma süreci, Kabine toplantısında önemli yer tutacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın DEM Parti heyetiyle yaptığı görüşme, olası 4. İmralı ziyaretinin zemini olarak değerlendiriliyor.
Toplantıda, "Terörsüz Türkiye" hedefi kapsamında atılacak adımlar, bölgedeki güvenlik önlemleri ve iç istikrarı sağlamaya yönelik stratejiler detaylandırılacak.
Gazze ve Suriye’deki gelişmeler de masada
Kabine’nin dış politika başlığında, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları ve Refah kenti kuşatması ele alınacak. İsrail’in Suriye’deki bir hava üssünü bombalaması ve Suriye’deki son askeri hareketlilik, Türkiye’nin sınır güvenliği ve bölgesel politikası açısından masada olacak.
Toplantıda, insani yardım diplomasi trafiği, uluslararası tepkiler ve Türkiye’nin bölgesel inisiyatifleri de değerlendirilecek.
Yeni ekonomik ve iç güvenlik adımları gelebilir
Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunması bekleniyor.
Erdoğan’ın konuşmasında, ekonomik tedbir paketleri, istihdam politikaları ve terörle mücadeleye ilişkin yeni adımlar hakkında bilgi vermesi öngörülüyor.