MAGAZİN

MasterChef Türkiye'ye konuk olan şef Mehmet Akdağ kimdir?

MasterChef Türkiye’nin bugünkü konuğu, Akdeniz mutfağının usta ismi şef Mehmet Akdağ izleyiciler merak konusu oldu. Mehmet Akdağ kimdir? İşte; 7 Mehmet’in hikayesini ve balık kelle buğuluma tarifi...

Abone Ol

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye, bugün şef Mehmet Akdağ'ı konuk ediyor. İzleyiciler, "Mehmet Akdağ kimdir, kaç yaşında ve nereli?" sorularının cevaplarını ararken, ünlü şefin balık kelle buğuluma tarifi de dikkat çekiyor.

Mehmet Akdağ kimdir?

Mehmet Akdağ, aslen Antalyalıdır ve 1983 yılında dünyaya gelmiştir. 1937 yılında kurulan 7 Mehmet Restaurant'ın üçüncü kuşak temsilcisi olarak, mekanın işletmeciliğini ve baş aşçılığını üstlenmektedir. Akdağ, Türkiye’de ve dünyada Akdeniz mutfağını yakından tanıtarak geleneksel lezzetlere olan katkılarıyla tanınmaktadır. Ayrıca, 2023 yılında kaleme aldığı "7 Mehmet" adlı kitabı, dünyanın en iyi restoran kitabı seçilmiştir.

Sosyal medya üzerinden de aktif olarak takipçileriyle etkileşimde bulunan Mehmet Akdağ’ın Instagram'da 41 bin takipçisi bulunmaktadır.

Balık kelle buğulama tarifi

Bugün MasterChef Türkiye'de yarışmacılara öğreteceği balık kelle buğulama tarifi, Mehmet Akdağ’ın babasının buluşlarından biri. İşte detaylı tarifi:

Malzemeler:

  • 2 adet balık başı (tercihen levrek veya çipura)
  • 1 adet büyük soğan
  • 10 adet mantar
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet olgun domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • 2 adet defne yaprağı
  • 5 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Tarif Adımları:

  1. Balık başlarını hazırlayın: Balık başlarını iyice temizleyip bol suyla yıkayın.
  2. Sebzeleri doğrayın: Soğanı halka halka doğrayın, mantarları ince dilimler halinde kesin, sivri biberleri ve domatesleri küçük parçalara ayırın. Maydanozu ince bir şekilde doğrayın.
  3. Sebzeleri soteleyin: Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Önce soğanları ekleyin, ardından biber ve mantarları ekleyip mantarlar yumuşayana kadar sotelemeye devam edin.
  4. Sosun hazırlanması: Tavaya doğranmış domatesleri, limon suyunu, defne yapraklarını, domates püresini ve baharatları ekleyin. Malzemeleri karıştırarak 5 dakika pişirin.
  5. Fırınlama: Hazırladığınız sebze sosunu, ısıya dayanıklı bir fırın kabına balık başlarını yerleştirerek gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  6. Servis öncesi: Fırından çıkan balık kelle buğulamanızı ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.