SİYASET

Milli Görüş'ün önemli isimlerinden Şener Battal hayatını kaybetti: Şener Battal kimdir?

Milli Görüş hareketinin önde gelen isimlerinden olan 15. ve 16. Dönem Konya Milletvekili Şener Battal hayatını kaybetti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş taziye mesajı yayımladı. Peki, Şener Battal kimdir?

Abone Ol

Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden olan 15. ve 16. Dönem Konya Milletvekili Şener Battal, dün akşam Ankara’da vefat etti. Battal’ın cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kurtulmuş: "Milli Görüş hareketinin duayen isimlerinden"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Battal’ın vefatı nedeniyle sosyal medya üzerinden bir taziye mesajı yayımladı. Kurtulmuş, “Millî Görüş hareketinin duayen isimlerinden, Millî Selamet Partisi 15. ve 16. Dönem Konya Milletvekili Şener Battal’a Cenâb-ı Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Şener Battal kimdir?

Şener Battal, 1940 yılında Akşehir'de, Mehmet Kaşif ve Hanife Battal'ın çocukları olarak dünyaya geldi. İlk öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra orta ve üniversite eğitimini Ankara'da aldı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretmenlik öğrenimi gördükten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Battal, kariyerine Hirfanlı Barajı'nda İngiliz Wimpey Şirketi Ambar Memurluğu ile başladı. Daha sonra Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kayaş Kapsül Fabrikası'nda sicil memurluğu, Akşehir Ortaokulu'nda edebiyat öğretmenliği, Millî Eğitim Bakanlığı Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Akşehir'de öğretmenlik yaptığı dönemde Öğretmenler Derneği Başkanlığı ve Nasreddin Hoca Derneği Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Eğitimci, hukukçu, bürokrat ve siyasetçi kimliğiyle tanınan Şener Battal, 15. ve 16. Dönem Konya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yaptı. 14 Ekim 1973 genel seçimlerinde Milli Selamet Partisi’nden Konya milletvekili olarak TBMM’ye girdi ve 5 Haziran 1977 genel seçimlerinde tekrar aynı partiden seçilerek görevine devam etti.

Milletvekilliği döneminde, Selçuk Üniversitesi'nin kurulmasına öncülük etti ve Konya-Ankara hızlı tren hattının hayata geçirilmesi için kanun teklifi sundu. Ayrıca, astsubayların hakları konusunda kanun teklifleri vererek bu konunun takipçisi oldu. Anayasa ve Adalet Komisyonu Başkanlığı yaptı ve Avrupa Karma Parlamento Başkanı olarak ülkemizi Avrupa Parlamentosu’nda temsil etti.

12 Eylül 1980 darbesi sonrası hapse girdi ve 8,5 ay cezaevinde kaldı. Bu süreçte, merhum Başbakan Necmettin Erbakan ve Tahir Büyükkörükçü gibi isimlerle birlikte oldu.

Şener Battal, İngilizce bilmekteydi ve evli, iki çocuk babasıydı.