Türkiye’nin milli teknolojiyle ürettiği ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A, nihai yörüngesinde yapılan testleri başarıyla tamamladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın bu ay sonunda hizmete alınacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, Türksat 6A ile Türkiye'nin, 36 bin kilometre uzaklıkta, milli teknolojiyle haberleşme dönemi başlatacağını belirtti. Bu önemli gelişme, sadece Türkiye için değil, dünya genelindeki uydu pazarında da büyük bir etki yaratacak.
Türksat 6A’nın testleri tamamlandı
Türksat 6A, şubat ayında nihai yörüngesinde yapılan testlerin ardından, yer yazılımı ve operasyon hazırlıkları için son aşamaya geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uydunun bu ay sonunda 42 derece doğu boylamındaki nihai yörüngesinde hizmete alınmasının planlandığını belirtti. Uraloğlu, Türksat 6A'nın fırlatılmasıyla birlikte Türkiye'nin aktif uydu sayısının 9’a yükseldiğini ifade etti.
Türksat 6A ile küresel uydu pazarında güçlü adım
Türksat 6A, Türkiye’nin uydu teknolojisindeki gücünü artıracak. Türkiye, Türksat 6A ile birlikte ilk kez aynı boylamda 4 uyduyu yöneten bir uydu operatörü haline gelecek. Bakan Uraloğlu, "Türksat 6A ile Türksat, küresel uydu pazarında gücünü artırmış olacak" dedi. Bu gelişme, Türkiye'nin uydu üretme tecrübesiyle, uydu üretebilen ülkeler arasında önemli bir yer edinmesini sağlayacak.
Yeni pazarlara açılan kapı: Türksat 6A’nın etkisi
Türksat 6A, 8,4 kilovat güce ve 4 bin 229 kilogram ağırlığa sahip. Uydu, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'nın önemli bölgelerinde hizmet verecek. Hindistan, Nepal, Bangladeş, Sri Lanka, Myanmar gibi birçok ülke, Türksat 6A'nın kapsama alanına girecek. Bu, Türksat’ın bölgedeki uydu hizmeti ihracatını önemli ölçüde artıracak.