Özel İzmir'de acıya ortak oldu: Taksiciler için TBMM hamlesi, Erdoğan'a 'Hatay' salvosu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’e acıya ortak olma ziyaretine geliyor. 
 

CHP Lideri İzmir’de soğukta üşümesin diye taksisine aldığı canini silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Oğuz Erge’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Özel'e İzmir'deki taziyede CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve partililer de eşlik etti. CHP Genel Başkanı, Muşlular Taziye Evi’nde acıya ortak olduktan sonra kameraların karşısına geçerek önemli mesajlar verdi. 

 

"KALBİNDE TAŞ OLSA YUMUŞARDI"
Özel açıklamasında, "Oğuz kardeşimizin yaşadığı taksideki kamera sayesinde hepimizin gözünün önünde oldu. Bu yüzden bir kat daha fazla irkildi, meseleyi bütün Türkiye yaşadı. Gerçekten insan insanlığından utanıyor. Kalp yerinde taş olsa,Seni bu soğukta bırakır mıyım?’ diyen birine, parayı baştan istemeyen birine ve o kadar iyi bir insana karşı giriştiği bu zalimce cinayet hepimizi kahretti. Onun kalbinde taş olsa yumuşardı ama maalesef bu yaşandı" ifadelerine yer verdi.  

TAKSİCİLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYONU HAMLESİ 
CHP Genel Başkanı, "Gördüğüm andan itibaren etkisinden kurtulabilmiş değilim. İzmir programım yoktu ama özellikle bugün gelip aileyi görmek istedim. Geride bıraktıkları için bir şey yapabilir miyiz, arkadaşları için bir şey yapabilir miyiz diye bu ziyareti yapmak istedik. Ailesine, arkadaşlarına, duraktaki arkadaşlarına da söyledim, geride kalanlar için elimizden ne geliyorsa yapılır, orada bir sıkıntı yok. Belki Oğuz kardeşimiz kaybı ailesi için büyük bir acı ama bundan sonra taksiciler için bu bir başlangıç olmalı. Biz bu hafta bu konuyu mecliste gündeme getireceğiz. Meclis araştırması komisyonu kurulmasını arkadaşlarımız teklif edecekler. Bu mesleği yapanların dernekleri ve odalarıyla görüşülerek nasıl tedbirler alınabilir, görüşülecek. İlk akla gelen bir güvenli kabin konusu var ama nasıl uygulanabilir hepsi konuşulacak. Ailesi için, Bucamız için, hepimiz için bu büyük kayıp bundan sonra taksicilerin evlatlarının yetim kalmaması noktasında bir kazanıma dönüşebilir. Atılacak adımlara vesile olursa hepimiz için bir teselli olacaktır" diye konuştu. 

Basın mensuplarının sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'da verdiği mesajlara tepki gösteren Özel şunları kaydetti: Hepimizin yüreği hala yanıyor. Bu meseleyi siyasete alet etmek istemem. Ancak Erdoğan'ın 'Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi?' ifadeleri; gerçekten vicdan, akıl, yürek sahibi kimsenin bırakın söylemeyi, duymaya bile tahammül edemeyeceği sözler. Hataylılara siyasi şantaj yapılmasını Hataylılara havale ediyorum. Dün Samandağ'da depremzede bir teyze buna gerekli cevabı verdi, 'Ölürüz yine buna eğmeğiz' dedi. 'Ben Hatay'ı mahsun ve hizmetsiz bıraktım, Seçmezseniz yine getirmem' diyor. Kime diyor bunu, Hatay'da her siyasi görüşten, her mezhepten, her dinden insana benim kalbim bu kadar taş diyor. Yalan da söylüyor çünkü kendi belediyelerinin olduğu yerlerde de bunlar yapılmış değil. O'na en iyi cevabı 31 Mart'ta Hataylılar verir ama ben bunu bütün milletimize şikayet ediyorum. Bilhassa AK Parti'ye oy veren, vicdan sahibi insanlara şikayet ediyor. Depremzedeye tehdit olur mu? Böyle siyaset olur mu? Recep Tayyip Erdoğan'ın kalbinin yerinde taş olsa böyle laf edilmez. Böyle siyasetçi olmaz olsun. Hatay'da 7 bin konut verdi, konut ihtiyacı 260 bin. Yüzde 2.5'u... 100 kişiden 98'i ya çadır ya konteynerde. Bu kadar çaresiz insanlara bir de üstüne dönüp soğukla, yağmurla, karla, hastalıkla terbiye etmeye çalışıyor. Olmaz olsun senden gelecek hizmet. Yazıklar olsun. Sana verilen her cevaba her nefese yazık... Bir insanın gözü bu kadar nasıl döndü gerçekten inanmıyorum. Kalbinin yerinde taş var demek ki bu adamın, kalbi yok!

NE OLMUŞTU? 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da konuşmuştu.

Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan yaptığı açıklamada, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

0 Yorum

Yorum Gönder