Milföy hamurundan içi labne dolgulu dışı susamlı bu pratik simit tarifi, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Labne peyniri ile zenginleştirilen iç harcı sayesinde hem lezzetli hem de hafif bir atıştırmalık sunuyor. Üstelik ister airfryda ister fırında kolayca hazırlayıp pişirebilirsiniz...

İstiridye Mantarı nasıl yapılır! İşte mükemmel bir tarif İstiridye Mantarı nasıl yapılır! İşte mükemmel bir tarif

Malzemeler:

  • 4 yaprak milföy hamuru
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1/2 çay bardağı su
  • 100 gr kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Nasıl yapılır?

  1. Hamuru hazırlayın: Milföy hamurlarını tezgaha alın ve elinizle açın. Her bir milföy yaprağının üzerine 1 yemek kaşığı labne peyniri sürün.

  2. Rulo şekli verin: Hamuru rulo şeklinde sarın. Ruloların birleşim yerlerini parmak uçlarınızla bastırarak iyice yapıştığından emin olun.

  3. Simit şekli verin: Ruloyu iki ucundan tutarak farklı yönlere çevirin ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin.

  4. Şerbeti hazırlayın: Küçük bir kasede pekmez ile suyu karıştırarak pekmezli suyu hazırlayın. Şekillendirdiğiniz simidi bu karışıma batırın.

  5. Susama bulayın: Pekmezli suya batırdığınız simidi kavrulmuş susama bulayın. Tüm milföyleri bu şekilde hazırlayın.

  6. Airfryer’da pişirin: Hazırladığınız simitleri Airfryer haznesine yerleştirin. 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin, pişirme süresini kontrol ederek simitlerin altın rengi almasını bekleyin.

Sıcak servis edin! Afiyet olsun!