YAŞAM

Sonbaharın lezzeti: Balkabağı çorbası tarifi!

Sonbaharın gelmesiyle birlikte sıcak yemekler daha da çekici hale geliyor. Bu mevsimin en sevilen lezzetlerinden biri olan balkabağı çorbası, kolay hazırlanmasıyla öne çıkıyor.

Abone Ol

Sonbaharın serin etkisini içimizi ısıtacak lezzetli bir tarifle karşınızdayız: Balkabağı Çorbası. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu çorba, sofralarınıza renk katacak.

Malzemeler:

3 dilim bal kabağı

1 adet havuç

1 adet patates

1 adet soğan

3 diş sarımsak

Sıvı yağ

Tuz, pul biber, karabiber, zerdeçal

2 litre su

1 su bardağı süt

1 su bardağa et suyu veya 2 adet et suyu tablet

Yapılışı:

Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz.

Tencereye su ile birlikte koyup rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.

Rendelenmiş havuç, küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı tavada sıvı yağı ile kavuruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.

Bir bardak et suyunu ve tuz da ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.

Blendırdan geçirin ve süt, pul biber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave edin.

Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve karabiber ilave edip altını kapatın.