TİP’in İzmir adayı mı oluyor?

31 Mart Yerel Seçimleri’ne 50 gün kala partilerde adaylık hareketliliği sürüyor.

İzmir’de CHP, İYİ Parti ayrı olarak seçime katılma alırken AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girecek. DEM Parti ise aday gösterip göstermeme konusunda henüz kararını vermiş değil.

Mayıs seçimlerinde İzmir’de sürpriz bir sonuç alan TİP’in ise İzmir’de aday çıkarma kararı aldığı öğrenildi. CHP’den İzmir’de 8’inci sıra adayı olan ve milletvekili seçilemeyen ve son olarak Karaburun Belediye Başkan adaylığı konusunda PM’de üstü çizilen Hacer Foggo’nun TİP’ten büyükşehir adaylığının konuşulduğu süreçte yeni bir gelişme yaşandı.

Mayıs seçimlerinin ardından Halk TV’de mesleğe geri dönen ve geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Gazeteci İrfan Değirmenci’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddiaları kulislere yansıdı. Değirmenci, Mayıs seçimlerinde TİP’in İzmir 2’nci Bölge Milletvekili adayı olmuş ve büyük bir sürprize imza atarak 85 bin oy almıştı. Değirmenci,milletvekilliğini  4 bin oyla kaybetmişti.

ÇANKAYA İÇİN DE İSMİ KONUŞULUYOR
Diğer yandan Değirmeci’nin  Ankara’nın Çankaya ilçesinden de aday gösterilebileceği ve son kararın parti organlarında yapılacak değerlendirme sonucu verileceği aktarıldı.

HALK TV SAHİBİ MAHİROĞLU: İÇİNDEKİ POLİTİKA TUTKUSU AĞIR BASTI
Öte yandan Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu da Değirmenci’nin gidişiyle ilgili açıklama yaptı. Mahiroğlu, “Sevgili yol arkadaşımız İrfan Değirmenci, Halk TV ana haber sunuculuğundan kendi isteğiyle ayrılmıştır. Daha uzun yıllar beraber yol yürümek isterdim. Ancak içindeki politika tutkusu ağır bastı. Siyasi hayatında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

EgedeSonSöz 

27 Yorum

Yorum Gönder