Ürkmez’deki Kaçak Yapıları Kimse Görmüyor mu?

Doğanbey ve Ürkmez bölgelerinde de bazı tanınmış ailelerin de kaçak yapıların artması ve buna  göz yumuluyor iddialarını gündeme getirdi.

 

YIKIM KARARLARI UYGULANMIYOR

Mahkeme kararı sonucu yıkım kararı verilen kaçak yapılar için kanunun uygulanmadığını belirten vatandaşlar, yıkım kararı çıkmış binalara oturma izni dahi verildiğini söyleyerek İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde görev yapan müdür yardımcısının sırf belediye meclis üyesi olan bir kişinin ailesinin yaptığı kaçak yapısını görmezden geldiğini ve oturma izni verdiğini iddia etti.

Ürkmez’de tanınmış ailelerin birçok kaçak yapısı olduğunu ve  sadece köklü aile  yapılarından  dolayı  görmezden gelindiğini iddia eden vatandaşlar  Seferihisar ve Ürkmez Doğanbey’de yerel basına haber verdiklerini ancak seslerini duyuramadıklarını dile getirdi. Herkesi bir şekilde sustuğunu ondan dolayı Ulusal basına ulaşmak zorunda kaldıklarını aktaran vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırarak devletinde bir an önce bu  kaçak yapılar için araştırma ve gerekirse soruşturma açılmasını talep ettiler.

 

BAŞKAN İSMAİL YETİŞKİN NE DEMİŞTİ?

Oysaki  Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamasında, depreme dirençli bir ilçe olmalarındaki püf noktanın kaçak yapılara geçit vermemeleri olduğunu söyleyerek, “İmara uygunluk yoksa babamın oğlu gelse, kat artışı alamaz” demişti!

ÖZEL HABER/ DENİZ DOĞAN

 

0 Yorum

Yorum Gönder