Adana'da, felçli ve yatalak hastalara uyguladığı tedavi yöntemiyle tanınan ve 105 yaşında olmasına rağmen beden yaşının 38 olduğunu savunan yogacı Kazım Gürbüz, hayatını kaybetti. Yogi Kazım olarak tanınan Gürbüz’ün cenazesi yarın toprağa verilecek.

Borderline kişilik bozukluğu nedir? İlişkiler üzerindeki etkileri Borderline kişilik bozukluğu nedir? İlişkiler üzerindeki etkileri

Kendi üzerinde deneyler yaptı

Yogi Kazım 41 yaşında geçirdiği trafik kazasında beli kırılarak felç oldu. Kendi üzerinde 63 farklı deney yaptığını söyleyen Kazım ayağa kalktı.  Kendi için 'yeniden doğdum' ifadesini kullanan Yogi Kazım "Bal, süs biberi ve zeytin"in hayat kurtardığını söyledi.  95 yaşında Ayşe Arman'la yaptığı röportajda Yogi Kazım, "Hayat 65’te başlar. Bizler 130 yaşına kadar yaşayabiliriz. Benim böyle bir niyetim var. " demişti.

Kazım Gürbüz kimdir?

Yogi Kazım adıyla bilinen Kazım Gürbüz Adana’da dünyaya geldi. Çocuk yaşta yoga ile tanışarak, ruhsal ve bedensel disiplini hayatının merkezine koydu. 4 yaşında Kur’an-ı Kerim’i hatmettiği bilinen Yogi Kazım, genç yaşlarında Himalayalar’a giderek yaklaşık 20 yıl boyunca nefis terbiyesi, ruhsal disiplin ve beden kontrolü üzerine eğitim aldı. Elde ettiği bilgilerle insanın bedeni üzerinde tam kontrol sağlamayı hedefleyen Gürbüz, bu doğrultuda yoga hareketleri ve nefes teknikleri üzerine yoğunlaştı. Ancak hayatını kökten değiştiren olay, 1961 yılında geçirdiği ağır bir trafik kazası oldu. 1961 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda omurgası kırıldı ve doktorlar ona bir daha yürüyemeyeceğini söylediler. Felç riskiyle karşı karşıya kalan Yogi Kazım, kendine olan inancı ve bedeni üzerindeki kontrolü sayesinde geliştirdiği yöntemleri bizzat üzerinde uygulayarak iyileşmeyi başardı. Felçten kurtuluşunu, insan bedeninin inanılmaz bir irade gücüyle iyileşebileceğini kanıtlayan bir örnek olarak gören Yogi Kazım, bu süreci bir manevi sınav olarak kabul etti. Kazadan sonra, "Bedenime olan hakimiyetimi daha da ileri taşımalıyım" diyerek sağlıklı yaşama dair projeler geliştirmeye başladı.