SAĞLIK

Yulaflı sağlıklı omlet tarifi! Diyetlerinizin vazgeçilmezi olacak

Bu tarif, sebzelerle zenginleştirilmiş, yulaf ve susam içeren lezzetli bir yumurta yemeği sunuyor.

Abone Ol

Soğan, sarımsak, kapya biber ve kıl biberi gibi sebzeler zeytinyağında kavrulup yumurta karışımıyla birleşiyor. Üzerine taze soğan, zahter, çörek otu ve halhalı zeytin eklenerek, kısık ateşte pişiriliyor. Son olarak, marul ve roka ile servis ediliyor ve üzerine tuzlu yoğurt eklenerek sunuluyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu bu yemek, zengin aromalarla harika bir lezzet sunuyor.

Malzemeler:

  • 1 tane soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım kapya biber
  • 2 tane kıl biber
  • 4 tane yumurta
  • 1 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 avuç yulaf
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı halhalı zeytin
  • 3-4 dal yağda zahter (yoksa taze veya kuru kekik de kullanılabilir)

Servis için:

  • 6-7 yaprak marul
  • 5-10 yaprak roka
  • 1 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
  • 1 tutam çörek otu
  • 3-4 tane halhalı zeytin
  • Sebzeleri Hazırlayın: Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya ekleyip, soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.

  • Diğer Malzemeleri Ekleyin: Sarımsakları ve biber salçasını ekleyip, karıştırarak kavurun. Yarım kapya biberi ve kıl biberleri ince ince doğrayıp tavaya ekleyin, karıştırarak kavurmaya devam edin.

  • Taze Soğanları Ekleyin: Taze soğanların beyaz kısımlarını küçük küçük doğrayıp tavaya ekleyin. Altını kapatıp, sebzeleri bir kenara soğumaya bırakın.

  • Yumurtayı Hazırlayın: Yumurtaları, tuzlu yoğurdu ve karabiberi bir kasede çırpın. Soğuyan sebzelerden bir kısmını ayırın ve yumurtaya ekleyin.

  • Yulaf ve Diğer Malzemeleri Ekleyin: Tavanın tabanına yulaf, susam ve çörek otunu yayın. Çırpılmış yumurtayı üzerine dökün. Ayırdığınız sebzeleri de ekleyin ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

  • Taze Baharatları Ekleyin: Taze soğanları, halhalı zeytini, zahteri, susamı ve çörek otunu yumurtanın üstüne ekleyin. Kapağını tekrar kapatıp, 7-8 dakika pişirmeye devam edin.

  • Servis: Yumurtayı marul ve roka yapraklarının üzerine yerleştirin. Üzerine tuzlu yoğurt, çörek otu ve halhalı zeytin ekleyin.

  • Afiyet Olsun: İnanılmaz lezzetli ve sağlıklı yumurtanız hazır!