GENEL

Adam Fawer’ın yeni romanında Türk karakter ve İstanbul detayları

Ünlü yazar Adam Fawer, yeni kitabı “Mobius”u D&R Kitap Fuarı’nda tanıttı; eserde bir Türk karakter ve İstanbul’un da yer alacağını açıkladı.

Abone Ol

Dünyaca ünlü romanları “Olasılıksız”, “Empati” ve “OZ” ile tanınan ödüllü yazar Adam Fawer, yeni kitabı “Mobius” için Türk okurlarıyla buluştu. Türkiye'ye ve Türk okurlara özel bir bağ kurduğunu belirten Fawer, İstanbul'un yeni romanında önemli bir rol oynayacağını müjdeledi.

"Türkiye bana ilham veriyor"

D&R Kitap Fuarı’nın konuk yazarı Fawer, Türk okurların ilgisinin kendisini motive ettiğini belirterek, "Türk okuyucularımın tepkileri bana ilham veriyor" dedi. Uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye’de olmaktan mutluluk duyan Fawer, “Mobius” ile Türk okurlarıyla yeniden buluşmaktan heyecan duyduğunu paylaştı. Yeni kitabında bir Türk karakterin yer alacağı ve İstanbul’un da hikayenin bir parçası olabileceği müjdesini veren yazar, Türk kültürünün derin etkisini vurguladı.

"Yazar olmaya hayatın değerini anlayarak karar verdim"

Fawer, yazarlığa başlama kararının ardındaki ilham verici süreci de anlattı. 11 Eylül saldırılarından sonra New York’un kaotik ortamında hayatın ne kadar değerli olduğunu fark ettiğini söyleyen Fawer, kendisini bu yolda motive eden ikinci etkenin yakın arkadaşı Stephanie’nin hastalığı olduğunu ifade etti. Yazar, "Hayatta yapmak istediklerinizi ertelemeyin" diyerek, bu yolculuğa Stephanie ile birlikte çıktığını ve yazma cesaretini ondan aldığını belirtti.

"Mobius, en duygusal kitabım"

Fawer, “Mobius”un diğer kitaplarından daha kişisel olduğunu ve kendi hayatındaki pişmanlıkları, girişimcilik deneyimlerini romana yansıttığını söyledi. "Eğer ‘Olasılıksız’ı sevdiyseniz, ‘Mobius’ta daha derin ve otobiyografik öğeler bulacaksınız" diyen Fawer, bu kitabın hayatına dair önemli ipuçları sunduğunu ifade etti.

Yapay zeka hakkında düşünceleri

Yapay zekanın yazarlık sürecine etkisini değerlendiren Fawer, “Yapay zeka basit eserler yazabilir ama kalıcı edebi eserler üretmesini beklemiyorum” dedi. Yapay zekanın yaratıcılığına dair endişelerini de dile getiren yazar, özellikle dijital bağımlılığın okuma alışkanlıklarını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.