Portakallı kek, C vitamini deposu olan portakalın ferahlatıcı tadı ve mis gibi kokusuyla hem lezzetli hem de besleyici bir alternatif sunar. Çocukların ve yetişkinlerin favorisidir. Günlük çay saatlerine veya özel davetlere kolayca uyum sağlar.

Ünlülerin cilt sırrı: Buz küplerinin faydaları ve riskleri Ünlülerin cilt sırrı: Buz küplerinin faydaları ve riskleri

Potakallı Kek (2)

portakallı kek için gerekli malzemeler

  • 3 adet büyük boy yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 2 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 büyük portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu

Kekinize farklı bir dokunuş eklemek isterseniz ceviz, fındık veya damla çikolata kullanabilirsiniz.

Potakallı Kek (1)

tarifin püf noktaları

Portakal kabuğunu değerlendirin: Portakalın kabuğu, keke yoğun bir aroma kazandırırken portakal suyu da keke nemli ve yumuşak bir doku sağlar.

Pürüzsüz kıvam için çırpma sırası: Yumurta ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştırın. Portakalın kabuğunu ve suyunu ilave ettikten sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma dahil edin.

Fırın kapağını açmayın: Kekinizi 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırın kapağını ilk 20 dakika boyunca açmayın. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa kekiniz hazırdır.

Portakallı kekin farklı versiyonları

Tarife damla çikolata, ceviz veya kuru üzüm ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Daha sağlıklı bir alternatif için tam buğday unu kullanabilirsiniz. Portakallı kek, çay saatlerinizi çok daha keyifli bir hale getirecek!

Kaynak: Haber Merkezi