Ispanak çorbası, sağlıklı ve besleyici bir seçenektir. Hem lezzetli hem de hafif olan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınızı ısıtacak harika bir tariftir. İşte ıspanak çorbası tarifi:
Malzemeler
500 gram ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı krema (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı
Ispanakları iyice yıkayın ve doğrayın. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Havuçları rendeleyin.
Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Havuçları ekleyip birkaç dakika sotelemeye devam edin.
Unu ekleyip karıştırarak birkaç dakika kavurun.
Tavuk suyu (veya suyu) ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorba kaynamaya başlayınca, doğradığınız ıspanakları ekleyin. Ispanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
Çorbanın içine sütü ve kremayı ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.
Çorbanın içine tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberi ekleyin.
Çorbayı pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderıyla çekin.
Çorba hazır! Sıcak servis yapın.
Ispanak çorbası, besleyici ve lezzetli bir seçenek olarak sofralarınıza renk katacaktır. Afiyet olsun!