İzmir’in Beydağ ilçesine özgü bu lezzetli Lorlu Kurabiye tarifi, hem yapımı kolay hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Yumuşak dokusu ve hafif tatlı aroması ile çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen bu kurabiye, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir ikram seçeneği sunuyor. Evde Lorlu Kurabiye yapmayı denemek isteyenler için tarifi sizlerle paylaşıyoruz. İşte tarif:

Malzemeler:

  • 500 gr lor peyniri
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (1 tam, 1'in sarısı)
  • ¾ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-4-5 su bardağı un (yumuşak, ele yapışmayan hamur için)

Üzeri İçin:

Orkide bakımının püf noktaları: Göz alıcı çiçekler için ipuçları Orkide bakımının püf noktaları: Göz alıcı çiçekler için ipuçları
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

  1. Lor peyniri ve toz şekeri bir kaba alarak yoğurun. 1 yumurtanın tamamını, diğer yumurtanın ise sadece sarısını ekleyin.
  2. Ayçiçek yağını ilave edin ve iyice özdeşleşene kadar karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Elde edilen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Top şekli verdikten sonra önce yumurta akına, ardından toz şekere batırın.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

 İzmir’in Beydağ ilçesinin bu eşsiz lezzetini deneyerek hem damak tadınızı zenginleştirebilir hem de sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar paylaşabilirsiniz.