Bodrum Tarama, Muğla'nın eşsiz deniz ürünleriyle birleşen, hafif ekşi ve zeytinyağlı bir lezzet şöleni sunar. Bu tarifi denedikten sonra Bodrum'un sahil köylerinde yediğiniz taze tarama lezzetini hatırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gram bottarga
- Yarım kuru soğan
- 100 gram bayat ekmek içi
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
-
Soğan Hazırlığı: Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Posasını bir başka yemek için kullanmak isterseniz kenara ayırabilirsiniz.
-
Bottarga: Bottarganın kabuğunu soyun. Eğer tadı çok yoğun gelirse, birkaç saat soğuk suda bekleterek yumuşatabilirsiniz. Ardından bottargayı mutfak robotuna yerleştirin.
-
Ekmek İçi: Bayat ekmek içlerini ıslatıp, fazla suyunu sıktıktan sonra robotun içine ekleyin.
-
Limon ve Soğan Suyu: Taramanın asidik lezzetini dengelemek için limon suyunu ve soğan suyunu ekleyin.
-
Zeytinyağı: Azar azar zeytinyağını ekleyin. Karışımı, tüm malzemeler mayonez kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin.
-
Servis: Tarama kıvamına geldikten sonra, üzerini dilediğiniz gibi süsleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun! Bodrum'un taptaze ve lezzetli taramasının keyfini çıkarın.