Bodrum Tarama, Muğla'nın eşsiz deniz ürünleriyle birleşen, hafif ekşi ve zeytinyağlı bir lezzet şöleni sunar. Bu tarifi denedikten sonra Bodrum'un sahil köylerinde yediğiniz taze tarama lezzetini hatırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 250 gram bottarga
  • Yarım kuru soğan
  • 100 gram bayat ekmek içi
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Soğan Hazırlığı: Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Posasını bir başka yemek için kullanmak isterseniz kenara ayırabilirsiniz.

  2. Bottarga: Bottarganın kabuğunu soyun. Eğer tadı çok yoğun gelirse, birkaç saat soğuk suda bekleterek yumuşatabilirsiniz. Ardından bottargayı mutfak robotuna yerleştirin.

  3. Ekmek İçi: Bayat ekmek içlerini ıslatıp, fazla suyunu sıktıktan sonra robotun içine ekleyin.

    İzmir'de gidebileceğiniz 5 cafe önerisi! İzmir'de gidebileceğiniz 5 cafe önerisi!
  4. Limon ve Soğan Suyu: Taramanın asidik lezzetini dengelemek için limon suyunu ve soğan suyunu ekleyin.

  5. Zeytinyağı: Azar azar zeytinyağını ekleyin. Karışımı, tüm malzemeler mayonez kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin.

  6. Servis: Tarama kıvamına geldikten sonra, üzerini dilediğiniz gibi süsleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! Bodrum'un taptaze ve lezzetli taramasının keyfini çıkarın.

Kaynak: Haber Merkezi