SAĞLIK

6 yıl boyunca karbonhidrat yemedi, vücudundaki değişime kendi bile inanamadı!

Instagram’da ‘steakandbuttergal’ adıyla videolar paylaşan internet fenomeni Bella, son altı yıldır karbonhidrat tüketmediğini belirterek, bu beslenme tarzı sayesinde zayıfladığını, adet döngüsünün düzene girdiğini ve cilt sorunlarının azaldığını söyledi.

Abone Ol

Instagram’da ‘steakandbuttergal’ adıyla videolar paylaşan Bella, son altı yıldır karbonhidrat tüketmediğini ve bu beslenme tarzının hayatında yarattığı değişimleri anlattı.
Bella, karbonhidratları tamamen kesmesinin ardından zayıfladığını ve adet döngüsünün düzene girdiğini belirtti. Ayrıca cilt sorunlarının azaldığını ve ruh sağlığının her geçen gün iyileştiğini ifade etti. Bella, "Hormonlarımı bozmadan sağlıklı beslenmenin yolunu buldum" dedi.

Bella'nın tartışmalı diyeti

Bella'nın beslenme rutini, İngiltere’nin sağlık otoritesi NHS’nin önerdiği dengeli beslenme modeline ters düşüyor. NHS, sağlıklı bir diyetin et, karbonhidrat ve bol miktarda taze meyve ve sebze içermesi gerektiğini savunuyor. Ancak Bella, et bazlı diyet sayesinde boyunun uzadığını ve vücudunun harika koktuğunu öne sürüyor.

Et ağırlıklı diyetin potansiyel riskleri

Son yıllarda et ağırlıklı diyetlerin popülaritesi artarken, bu beslenme tarzının potansiyel tehlikeleri de gündeme gelmeye başladı. Harvard Üniversitesi'nin araştırmasında, kırmızı et tüketimi fazla olan kişilerin tip 2 diyabet riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştı. Oxford Üniversitesi'nin başka bir araştırmasında ise günde 50 gram kırmızı et tüketen kişilerin kalp hastalığına yakalanma riskinin yüzde 18 daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Uzman uyarıları

Uzmanlar, yalnızca etle beslenenlerde C vitamini ve lif eksikliğinden dolayı kalp hastalıkları, iskorbüt ve kanser gibi rahatsızlıkların riskinin arttığı konusunda uyarıyor. İngiltere Kanser Araştırmaları Kurumu, her yıl yaklaşık 45 bin kanser vakasının, beslenmedeki lif eksikliğinden kaynaklandığını tahmin ediyor. Ayrıca, kırmızı et ve tereyağı gibi hayvansal ürünlerin doymuş yağ açısından zengin olup uzun vadede kalp hastalığı ve felç riskini artırabileceği belirtiliyor.