Yoğurt çorbası, hafif ve ferahlatıcı bir çorba olup, özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek olur. Yoğurdun besleyici özelliğiyle hazırlanan bu çorba, pratik ve lezzetli bir alternatiftir. İşte yoğurt çorbası tarifi:

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

4 su bardağı su (veya tavuk suyu)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Yapılışı

Yoğurdu bir kaba alıp, içine yumurta, un ve tuzu ekleyin. Çırpıcı ile karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin.

Su veya tavuk suyunu tencereye alıp, orta ateşte kaynamaya bırakın.

Suyu kaynamaya başladıktan sonra, yoğurtlu karışımı azar azar tencereye eklerken sürekli karıştırın.

Çorba karışımı kaynadıktan sonra, kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

Ayrı bir tavada tereyağını ve sıvı yağı eritin. İsteğe bağlı olarak, içine dövülmüş sarımsağı ve kuru naneyi ekleyip kavurun.

Alter ego kavramı ve yaratılma süreci: Kişiliğinizin alternatif yüzü Alter ego kavramı ve yaratılma süreci: Kişiliğinizin alternatif yüzü

Kavrulmuş naneyi ve yağı çorbanın üzerine ekleyin.

Karıştırarak çorbanın tadını dengeleyin ve sıcak servis yapın.

Yoğurt çorbası, ferahlatıcı ve lezzetli bir başlangıç yemeği olarak sofralarınızda yer alabilir. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi