Fırın makarna, kremalı ve peynirli sosuyla nefis bir ana yemek alternatifi sunar. Lezzetli, doyurucu ve pratik bir tarif arayanlar için ideal bir seçenek. İşte fırın makarna tarifi:

Malzemeler

500 gram makarna (penne veya fırın için uygun başka bir tür)

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/2 su bardağı parmesan peyniri (isteğe bağlı)

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri (üzeri için)

Yapılışı

Makarnayı, tuzlu suda paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşlanan makarnayı süzüp bir kenara alın.

Yaz geliyor! Sağlıklı ve keyifli bir yaz için yapmanız gerekenler Yaz geliyor! Sağlıklı ve keyifli bir yaz için yapmanız gerekenler

Fırını 180 dereceye ısıtın.

Bir tencerede tereyağını eritin, ardından unu ekleyip karıştırarak birkaç dakika kavurun.

Sütü yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

Karışım kaynamaya başladıktan sonra tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin.

Kaşar peynirini ve parmesan peynirini ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.

Haşlanmış makarnayı bu sosla karıştırın.

Fırın kabını yağlayın ve makarnayı içine dökün. Üzerine mozzarella peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üstü altın rengini alana kadar pişirin.

Fırın makarna sıcak olarak, yanında bir dilim ekmekle servis edebilirsiniz.

Fırın makarna, peynirli kremalı sosuyla mükemmel bir ana yemek alternatifi sunar. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi