Şiş kebap, etin lezzetli baharatlarla marine edilip şişlere takılarak pişirilmesiyle yapılan nefis bir yemektir. Hem mangalda hem de fırında pişirilebilir. İşte şiş kebap tarifi:
Malzemeler
500 gram kuzu veya dana kuşbaşı et (veya karışık)
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı paprika (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Yapılışı
Etleri büyük parçalar halinde kuşbaşı doğrayın.
Soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın.
Yoğurdu, zeytinyağını, limon suyunu, nar ekşisini (isteğe bağlı), tuz, karabiber, kimyon ve paprika ile birlikte bir kaba koyun.
Etleri bu karışıma ekleyin, soğanı da ekleyip iyice karıştırın. Etlerin her tarafının marine olmasına özen gösterin.
Etleri bu karışımda en az 2 saat, tercihen gece boyunca buzdolabında marine edin.
Şişleri hazırlayın ve etleri, doğradığınız biberler ile sırayla şişlere takın.
Mangalda veya fırın ızgarasında, etlerin her tarafı güzelce pişene kadar 10-15 dakika kadar pişirin.
Şiş kebaplar piştikten sonra sıcak servis yapın. Yanında pilav veya közlenmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.
Şiş kebap, hem mangalda hem de fırında pişirildiğinde lezzetli ve davetkar bir yemektir. Afiyet olsun!