İçli köfte, bulgurlu dış kaplaması ve baharatlarla zenginleştirilmiş iç harcıyla, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Özellikle özel günlerde ve davetlerde tercih edilen bu lezzet, hem sıcak hem de soğuk servis edilebilir. İşte, mutfağınızda pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz içli köfte tarifi.

İçli Köfte için gerekli malzemeler

  • Dış Harcı İçin:

    • 2 su bardağı ince bulgur

    • 1 su bardağı irmik

    • 1 adet yumurta

    • 1 tatlı kaşığı tuz

    • 1 tatlı kaşığı biber salçası

    • 1 çay bardağı zeytinyağı

    • Sıcak su (yoğurma işlemi için)

  • İç Harcı İçin:

    • 300 gram kıyma

    • 1 adet soğan (ince doğranmış)

    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    • 1 tatlı kaşığı domates salçası

    • 1 tatlı kaşığı baharat karışımı (kimyon, karabiber, pul biber)

    • Tuz

    • Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

Içli Köfte 2

İçli Köfte hazırlığı

  1. İç Harcını Hazırlama:

    • Zeytinyağını bir tavaya alın. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

    • Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.

    • Salçaları ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. İsteğe bağlı ceviz içini de ekleyin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  2. Dış Harcı Hazırlama:

    • İnce bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine irmiği, tuzu ve biber salçasını ekleyin.

    • Sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek bulgurların şişmesini sağlayın.

    • Karışımı iyice yoğurun. Yumurtayı ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya devam edin.

  3. İçli Köfte Şekillendirme:

  4. Pişirme:

    • Haşlanmış seveler için; derin bir tencerede su kaynatın. Su kaynadıktan sonra içli köfteleri dikkatlice suya bırakın.

    • Köfteler yüzeye çıktığında birkaç dakika daha kaynatın ve ardından kevgirle alın.

    • Kızarmış sevenler için; kızgın sıvı yağın içerisine içli köftelerinizi atın. Rengi koyulaşıp, kızardığında ocaktan alın.

Içli Köfte 3

Servis önerisi

İçli köfteleri sıcak olarak, yoğurt veya salça sosu ile servis edebilirsiniz. Yanında yeşil salata ile lezzetini artırabilirsiniz. Afiyet olsun.