Şehriyeli pirinç pilavı, özellikle pilav sevenlerin vazgeçilmezi olan pratik ve lezzetli bir yemektir. Şehriyenin verdiği ekstra lezzetle pilavınızı daha doyurucu hale getirir. İşte şehriyeli pirinç pilavı tarifi:

Malzemeler

1 su bardağı pirinç

1/4 su bardağı şehriye

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı

Pirinci bol suyla yıkayıp, 20-30 dakika kadar sıcak suda bekletin. Ardından suyunu süzün.

Bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı eritin. Şehriyeleri ekleyip, rengi dönene kadar kavurun.

"Bayramlar ruhumuza iyi geliyor" "Bayramlar ruhumuza iyi geliyor"

Şehriyeler kavrulunca, yıkanmış pirinci ekleyin ve 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.

Sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve su kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşe alıp, tencerenin kapağını kapatın.

Pilavın suyunu çekene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.

Pişen pilavı karıştırmadan, 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Şehriyeli pilav servise hazır! Yanında et yemekleri veya sebzelerle servis edebilirsiniz.

Şehriyeli pirinç pilavı, sade pilavın lezzetini zenginleştirir ve sofranıza farklı bir tat katar. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi