İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” Projesi kapsamında Tire’deki organik incir üreticilerine 1.500 adet kerevet dağıtıldı. Proje, kuru incir üretiminde aflatoksin ve okratoksin oluşumunu engellemeyi ve sağlıklı kurutma süreçlerini desteklemeyi hedefliyor.
Tire, organik incir üretiminde öncü
İzmir’in önemli tarım merkezlerinden biri olan Tire, 54 bin 200 dekar incir üretim alanı ve 10 bin ton civarındaki kuru incir üretimiyle öne çıkıyor. İlçede, 423 üreticinin 13 bin 230 dekar alanda organik incir üretimi yaptığı belirtiliyor. Tire, İzmir’in organik incir üretiminde birinci sırada yer alıyor.
Kerevet desteğiyle sağlıklı kurutma
Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de katıldı. Dağıtılan 1.500 kerevetin, organik incirlerin sağlıklı bir şekilde kurutulmasına ve aflatoksin ile okratoksin risklerinin azaltılmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Organik tarımda uluslararası standartlar
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, projeyle organik incir üreticilerine destek vererek, uluslararası standartlarda kaliteli ürünler elde edilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Kerevetlerin kurutma süreçlerinde büyük fayda sağlayacağını belirten Şahin, üreticilere bol kazançlar diledi.