Karabağlar’da, 61. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen "Üreten Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası" paneli, kütüphanelerin yalnızca kitap okuma alanları olmadığını, aynı zamanda üretim ve yaratıcılığın merkezi haline geldiğini vurguladı. Panelde, özellikle çocuk kütüphanelerinin eğitimdeki rolü, teknolojik dönüşümle birlikte değişen işlevleri ve kütüphanelerin geleceği konuşuldu.

Çocuk kütüphanelerinin geleceği konuşuldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nilay Cevher, çocukların gelişiminde kütüphanelerin çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Cevher, "Halk kütüphaneleri, herkese eşit bilgi erişimi sağlar. Yapay zeka gelişse bile kütüphaneler her zaman var olacak" dedi. Ayrıca, sanat atölyeleri ve yazarlık etkinlikleri gibi üretici çalışmaların artırılması gerektiğine değindi.

Zorluer: Çocuklar için Almanca Eğitim Projesi

İzmir Goethe Enstitüsü Kütüphane Müdürü Emel Zorluer, "Kinderuni Projesi"ni tanıtarak 8-12 yaş arası çocuklar için geliştirdikleri Almanca eğitim içeriklerini paylaştı. Çevrim içi içerikler ve eğitici materyallerin yer aldığı projede, çocukların Almanca dilini öğrenmesi amaçlanıyor.

Evde enginar turşusu nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi Evde enginar turşusu nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi

Yusuf Çağlayan'dan "Hayal bilgisi" yöntemi

Zikzak Grup Kurucusu Yusuf Çağlayan, "Üreten Çocuk Kütüphaneleri" başlıklı sunumunda, 45 bin çocukla gerçekleştirdiği eğitimleri anlattı. Çağlayan, "Hayal bilgisi" adını verdiği yaklaşımını, kitapları araç olarak kullanarak çocuklarla "İzle, oku, düşün, derinleş ve tartış" yöntemini nasıl uyguladığını anlattı.

Panelin sonunda sertifikalar takdim edildi

Panelin sonunda konuşmacılara teşekkür edilerek katılım sertifikaları verildi. Sertifikalar, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yılmaz ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Ömer Öktem tarafından takdim edildi.

Kaynak: BÜLTEN