Karşıyaka Sahili’nde yer alan Dolunay Apartmanı’nın‘daki evimden sabah altı gibi kahvaltı bile yapmadan koşarak fırlar, Gökdelen’den Emre, Çamlık‘tan Burak, Burak’ın kuzeni Altuğ ve diğer arkadaşlar ile buluşup Karşıyaka stadına futbol oynamaya giderdik. O saatte daha çimlerin sulaması başlamadığı için 1,5 - 2 saat tribünlerin önündeki taç çizgisine paralel konan seyyar büyük kalede maç yapardık. Oynarken hepimiz ileride birer profesyonel futbolcu olmayı hayal ederdik.
Her sene sezon açılışı sahamızda olur futboldan basketbola, voleyboldan atletizme, tüm Sporcular orada 1987 şampiyonluğundan sonra İbrahim Koç başkanın yaptığı gibi taraftara tanıtılırdı. O açılışlara binlerce Karşıyakalı taraftar stadın etrafındaki evlerinden çıkar, yürüye yürüye sohbet ede ede gelirlerdi. Pıtırcık Nihat, Altobelli Rıza, Juricevic, Büyük Muharrem, Küçük Muharrem hepsi sıraya girer o binlerce taraftarı selamlardı.
Sadece futbol Stadyumu değildi orası, tribünlerin altında basketbol ve voleybol antrenman alanları, kulüp binasının arkasında tenis kortları vardı. Karşıyakalılar tenisi de kulüpte öğrenirlerdi. Yelkencileri unutmamak gerek. Hele ki o dönem yelkenci çocuklara inanamazdım. O denizde nasıl yelken yapıldığını aklım almazdı. Karsiyaka sevgisi ve kulübe bağlılık sadece taraftarda değil sporcularda da olurdu. 1987’deki basketbol şampiyonluğundan yıllar sonra Takım kaptanımız Birtan Saka bana şampiyonluktan sonra nasıl kulüpte kaldığını anlatırken gülmekten yerlere yıkılmıştım. Yöneticiler ile transfer görüşmesi yaparken sen Karşıyaka’lı değil misin nasıl gidersin dediklerinde Birtan, Fenerbahçe bana sizin verdiğinizin 3 - 4 katını veriyor demiş. Tam ben bunu dediğimde bana tekrar sen Karşıyakalısın gidemezsin deyip Kaf Kaf çekmeye başladılar. Aaaa bir baktım onlarla beraber ben de Kaf Kaf çekerken sözleşmeyi imzalamışım!
İşte Karşıyaka taraftarı ile sporcusundan yöneticisine kulüp ile böyle bir bağ kurmuştu.
112 yılı devirmiş Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihi bu kadar derin olunca konuya girmek bile zaman alıyor.
Kısacası Karşıyakalı kulübü ve stadı ile özdeşleşmişti. Hepimizin hayali oradaki modern, biraz daha büyük bir statta maçlarımızı seyretmekti. Yıllarca beklediğimiz hayal ben ancak kırklı yaşlarıma geldiğinde gerçek olma şansı doğdu. 2012 yılında yeni stat projesi yapıldı. 28 Ocak 2014’te 54 milyon TL bedenle yapılan ilk ihale, Ankara 18. idare Mahkemesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava üzerine iptal edildi. Danıştay 13. idare Mahkemesi, 2 Kasım 2016’da iptal kararının yürütmesini durdurdu. Bizim de içimize hayallerimizin gerçek olabileceği ile ilgili tekrar bir ümit doğdu. Ancak maliyet farkı anlaşmazlığı yüzünden Ocak 2017’de ihale iptal oldu. 15 Haziran 2017’de 2.ihale yapıldı. 2.İhaleden sonra imar planı değişince bu sefer de 51 vatandaş itiraz etti. Sonunda stat hayali ile yanıp Yuvasını terk eden Karşıyaka Spor kulübü, elindeki tesislerden de olmuş oldu. Hatta buradaki restoranlardan az da olsa bir kira geliri vardı, bunlar da uçup gitti.
100 yıllık kulüp kapı kapı dolaşıp voleybol ve tesis şubeleri için yer arar hale geldi.
Karşıyaka ve İzmir ruhu taşımayan Beşiktaş taraftarı ve aslen Konyalı belediye başkanı için Karşıyaka Stadı’nın kent adına ne kadar derin bir bağı olduğunu anlamasını zaten bekleyemeyiz. Anlaşılan o ki şu andaki mevcut eski kulüp arsasının kulüp tarafından kullanılmasından çok, rant kaygısı ile geri dönmemek üzere Karşıyaka’dan koparıldığı bir realite içindeyiz.
Stat yapılmasa bile burası Karşıyaka Spor Kulübü’nün tekrar Karşıyakalı ile bütünleşebileceği ve kulübün gelir elde edebileceği bir konsepte dönüştürülebilir. Ancak görünen o ki belediyelerimiz bu konuda artık hiçbir çaba içinde değiller. Eğer böyle bir çaba varsa da bundan ne kulübün ne de taraftarın haberi var.
Peki sonuçta ne oldu, Karşıyaka Spor kulübü birinci ligde amatör ligi düştü. 112 senelik Karşıyaka Spor Kulübü’nü İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve 51 kişi yok ettiler. Hepimizin anılarını ve Karşıyaka Spor Kulübü’nü bizden çaldılar.
Yakında bu arazide Karşıyaka Spor Kulübü’nden bağımsız yüksek yoğunluklu bir konut ve ticari projesi ortaya çıkarsa hiç şaşırmayalım. Karşıyaka bir Semt kulübüdür ve ithal başkanlarının kalbinde yeri olmamıştır.