YAŞAM

Muğla'ya özgü Bodrum Tarama tarifi

Bodrum'un ve genel olarak Muğla'nın mutfağı, deniz ürünleriyle meşhurdur ve Bodrum Tarama, bu yöreye özgü nefis bir lezzet olarak öne çıkar. İşte, Bodrum Tarama'nın evde nasıl yapılacağına dair bir tarif:

Abone Ol

Bodrum Tarama, Muğla'nın eşsiz deniz ürünleriyle birleşen, hafif ekşi ve zeytinyağlı bir lezzet şöleni sunar. Bu tarifi denedikten sonra Bodrum'un sahil köylerinde yediğiniz taze tarama lezzetini hatırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 250 gram bottarga
  • Yarım kuru soğan
  • 100 gram bayat ekmek içi
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Soğan Hazırlığı: Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Posasını bir başka yemek için kullanmak isterseniz kenara ayırabilirsiniz.

  2. Bottarga: Bottarganın kabuğunu soyun. Eğer tadı çok yoğun gelirse, birkaç saat soğuk suda bekleterek yumuşatabilirsiniz. Ardından bottargayı mutfak robotuna yerleştirin.

  3. Ekmek İçi: Bayat ekmek içlerini ıslatıp, fazla suyunu sıktıktan sonra robotun içine ekleyin.

  4. Limon ve Soğan Suyu: Taramanın asidik lezzetini dengelemek için limon suyunu ve soğan suyunu ekleyin.

  5. Zeytinyağı: Azar azar zeytinyağını ekleyin. Karışımı, tüm malzemeler mayonez kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin.

  6. Servis: Tarama kıvamına geldikten sonra, üzerini dilediğiniz gibi süsleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! Bodrum'un taptaze ve lezzetli taramasının keyfini çıkarın.