Heyecanlı bir film, keyifli bir ev partisi ya da güne verilen dingin bir mola… Tüm bu anların en leziz eşlikçisi olan patlamış mısır, sizin de favorinizse yazımızın içeriğine bayılacaksınız. Patlamış mısır, alışıldık lezzetlerin ötesine geçerek, birbirinden nefis altı farklı haliyle sıradanlığa meydan okuyor. İşte patlamış mısırın 6 farklı haliyle tüm tatlı anlarınızı zenginleştirmenin yolları…

Mısır

Tereyağlı patlamış mısır

Patlamış mısırın klasik lezzetini bir adım öteye taşımak için tereyağına ne dersiniz? Mısır patlağını makinelerle yapıyorsanız yağ kullanmanız önerilmez; ancak tencere veya özel bir aparat kullanıyorsanız, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştıracağınız 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye ekleyin. Yağ hafif kızdıktan sonra mısırları ekleyip patlamaya bırakın. Sonuçta mis kokulu ve tereyağlı lezzetlerle buluşan mısırları çok seveceksiniz.

Mısır1

Geleneksel lezzet: İçli köfte tarifi! Geleneksel lezzet: İçli köfte tarifi!

Çikolatalı patlamış mısır

Çikolata âşıklarının, özellikle çocukların bayılacağı bir tarif! Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı yağ ile birlikte tencereye ekleyin. Yağ hafif kızdıktan sonra mısırları da koyup bol çikolata kokusunda patlamaya bırakın. Kokusuyla, lezzetiyle büyüleyecek bu atıştırmalık, film gecelerinin vazgeçilmezi olacak.

Mısır3

Karamelli patlamış mısır

Nefis tatlıların olmazsa olmazı karamel, bu kez patlamış mısırı güzelleştirmek için devreye giriyor. Tuzsuz bir şekilde yalnızca yağ ile patlattığınız mısırlara ev yapımı ya da hazır aldığınız karameli ekleyip hızlıca karıştırın. 10 dakika dinlendirdikten sonra bu karamelli patlamış mısırlarla farklı bir lezzet deneyimi yaşayın!

Mısır3 (1)

Baharatlı patlamış mısır

Güzelleştiremediği yemek olmayan baharatlar, bu kez patlamış mısır ile buluşuyor. Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamaya başlayınca, kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik ve sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyin. Tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın; ardından lezzetin tadına varın!

Mısır3 (2)

Parmesan peynirli patlamış mısır

Peynirin her çeşidine bayılıyorsanız, bu tarif tam size göre! Zeytinyağında patlattığınız mısırları, hiç soğumadan sarımsak tozu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesan peyniriyle karıştırın. Sonuçta elde edeceğiniz bu nefis atıştırmalık, parmaklarınızı yememek için kendinizi zor tutmanıza neden olacak.

Mısır3 (3)

Ballı ve damla çikolatalı patlamış mısır

Patlamış mısırın en aşk dolu halini denemeye hazır mısınız? Mısırları patlattıktan sonra 3 yemek kaşığı bal ile erimiş tereyağını karıştırıp mısırların üzerine damla çikolatalarla birlikte dökün. Güzelce karıştırdıktan sonra, bu tatlı patlamış mısırla sevdiklerinizi şımartın.

Editör: Seçil Bayrakçı